Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 39 δισ. δολάρια τα έσοδα από εφαρμογές το πρώτο εξάμηνο του 2019

Σύμφωνα με νέα έκθεση από την Sensor Tower, τα παγκόσμια έσοδα από τις εφαρμογές των iOS App Store και Google Play ανήλθαν στα 39,7 δισ. δολάρια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 15,4% από τα έσοδα την ίδια εποχή πέρυσι (34,4 δισ. δολάρια).

Ωστόσο, το περσινό ποσό ήταν αυξημένο κατά 27,8% από τα έσοδα του 2017, γεγονός που μας δείχνει ότι οι δαπάνες στα καταστήματα εφαρμογών συνεχίζουν να αυξάνονται, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο τα προηγούμενα χρόνια.

Μέσα στην πτωτική αυτή τάση, το App Store της Apple συνεχίζει να ξεπερνά το Google Play όσον αφορά τις δαπάνες των χρηστών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, καταναλωτές από όλον τον κόσμο ξόδεψαν συνολικά 25,5 δισ. δολάρια στο iOS App Store, ποσοστό αυξημένο κατά 13,2% από το αντίστοιχο ποσό στο πρώτο εξάμηνο του 2018 (22,6 εκατ. δολάρια). Ωστόσο και εδώ, η ανάπτυξη είναι μειωμένη. Συγκριτικά, η αύξηση στις δαπάνες των χρηστών ανερχόταν πέρυσι στο 26,8%.

Βασικοί παράγοντες οι οποίοι επηρέασαν τον μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι η «πτώση» του iOS στην Κίνα καθώς και η απόφαση του Netflix -μιας από τις κορυφαίες εφαρμογές και στα δύο stores- να σταματήσει τη δυνατότητα συνδρομής μέσα από την εφαρμογή της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις