Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GreenTech Challenge: Ολοκληρώθηκε το Warm-up day, έρχονται τα Bootcamp

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το Warm-Up Day του GreenTech Challenge της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Περισσότεροι από 250 φοιτητές του Πολυτεχνείου έδωσαν το παρόν στην δεύτερη έκδοση του Διαγωνισμού Καινοτόμων Ιδεών στον Τομέα των Πράσινων Τεχνολογιών, καθιστώντας την διοργάνωση μία από τις πιο δημοφιλείς που έχουν λάβει χώρα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Κατά την διάρκεια της ημέρας ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές των συμμετεχόντων, έγινε αναλυτική παρουσίαση των όρων και προϋποθέσεων του Διαγωνισμού καθώς και ο τρόπος εξέλιξης των επόμενων δράσεων που οδηγούν στο διαγωνιστικό κομμάτι.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθ. Ιωάννης Γκόλιας, αναφερόμενος στη σημασία διεξαγωγής συναφών δράσεων που αναδεικνύουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις στον κλάδο των Τεχνολογιών Ενέργειας και Περιβάλλοντος και προτείνουν πρωτότυπες και καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Αραβώσης, περιέγραψε αναλυτικά το εγχείρημα αφού παρουσίασε τα υπόλοιπα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού.

Έπειτα o Χρήστος Νικολούδης, υπ. Διδάκτωρ στο ΕΜΠ και Founder της Mantis Business Innovation ανέλυσε τις διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης των επιχειρηματικών σχεδίων των ομάδων για την συμμετοχή τους στο διαγωνιστικό τριήμερο. Ο Δρ. Δημήτρης Γερογιάννης, προχώρησε σε καθοδήγηση των παρευρισκόμενων μεντόρων που θα συνοδεύσουν τις ομάδες στις φάσεις ανάπτυξης και υποβολής του επιχειρηματικού τους σχεδίου και παράλληλα υπέδειξε πώς οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να αντλήσουν τα μέγιστα οφέλη από την συνεργασία τους με τους μέντορες που θα τους ανατεθούν.

Συμμετέχοντες από την προηγούμενη διοργάνωση, όπως ο Χρήστος Στεφανάτος, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, μας μίλησε για την εμπειρία και την πορεία της ομάδας του (Parity) μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο διαγωνιστικό κομμάτι. Ο Νίκος Γκολιόπουλος πρώην συμμετέχων στο GreenTech Challenge και νυν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής μίλησε επίσης για το Διαγωνισμό και την διοργάνωση πίσω από αυτόν.

Στο τελευταίο κομμάτι των παρουσιάσεων το λόγο έλαβαν οι κ. Γλύκας και Γιαννάκης (ANAMET) οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ζήτημα της διαχείρισης αποβλήτων και στο μεγάλο πρόβλημα των υπερπλήρων χώρων απόθεσης απορριμμάτων (χωματερών) καθώς και στο θέμα της ανακύκλωσης διαφορετικών υλικών από παράγωγα πλαστικού. Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης από τη Solar Cells Hellas SA έστρεψε τη συζήτηση στις νέες τεχνολογίες στον Τομέα της Ενέργειας και ιδίως την δημιουργία και εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών πάρκων, αναδεικνύοντας τις τεχνολογικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος παραγωγικός ιστός. Οι παρουσιάσεις έληξαν με τους συμμετέχοντες να απευθύνουν απορίες στους ομιλητές.

Το Warm Up Day άνοιξε μια ακόμα πολλά υποσχόμενη διοργάνωση στο Πολυτεχνείο. Οι επόμενες δράσεις για το GreenTech Challenge αναμένονται στις 31/10 και 28/11 οπότε και θα λάβουν χώρα τα δυο BootCamp Trainings και είναι ανοιχτές σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις