Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O Michael Jordan επενδύει στα Esports

Ο Michael Jordan πραγματοποιεί επιλεγμένες επενδύσεις τα τελευταία 2-3 χρόνια, με την τέταρτη κατά σειρά επένδυση να αφορά τον φορέα και επενδυτή Esports, aXiomatic Gaming.

Τα Esports είναι μια ανερχόμενη βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει στο επίκεντρο αγώνες και πρωταθλήματα παιχνιδιών για υπολογιστές και Smartphones όπως για παράδειγμα League of LegendsDOTA, Fortnite, Clash Royal κα. από επαγγελματίες και όχι μόνο παίκτες.
Ενώ γίνεται κουβέντα ακόμα και για ολυμπιακό άθλημα, χτίζεται και οργανώνεται σιγά – σιγά ένα οικοσύστημα γύρω από τους αγώνες μια συγκεντρώνουν εκατομμύρια θεατές, online και offline στις αρένες των εκδηλώσεων.

Η aXiomatic Gaming ιδρύθηκε το 2015 από τους Peter Guber των Golden State Warriors, Ted Leonsis, Jeff Vinik και Bruce Karsh και το 2016 εξαγόρασε την μεγάλη ομάδα Esports, Team Liquid. Η εταιρεία μόλις έκλεισε ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 26 εκατ. δολ. με τον Michael Jordan να ηγείται και την συμμετοχή της Declaration Capital, με το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που έχει λάβει το 2018 να φτάνει τα 50 εκατ. δολ.

O Michael Jordan είναι ιδιοκτήτης των Charlotte Hornets ενώ το περασμένο Μάιο είχε επενδύσει στην Muzik, η οποία αναπτύσσει διασυνδεδεμένα ακουστικά για άμεση επικοινωνία με άλλους κατόχους, και το 2017 στην Gigster. To 2015 είχε επενδύσει στην Sportradar.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις