Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Ford υποστηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα στην Ρουμανία

Στοχεύοντας την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της περιοχής, η Ford εγκαινίασε το πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο “Πόρων και Αφοσίωσης” στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, μια επένδυση 1,1 εκατ, δολαρίων η οποία θα ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια, ενώ θα χρηματοδοτήσει και νέες επιχειρηματικές ιδέες νέων της περιοχής.

Σχεδιασμένο για να βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, να βελτιώσει το οικονομικό δυναμικό και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων στην ιστορική περιοχή της Oltenia, το κέντρο αναπτύχθηκε από την Ford Motor Company Fund σε συνεργασία με τον διεθνή εταίρο της GlobalGiving, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

Το νέο κέντρο είναι επίσης το αποτέλεσμα συνεργασίας με την Ένωση Εκπαίδευσης SV Oltenia (EDUCOL), μια τοπική μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στη μεγιστοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών κατάρτισης και ανάπτυξης για τους νέους, καθώς επίσης και με τις αρχές της πόλης της Κραϊόβα οι οποίες παρείχαν το κτίριο. Το Ταμείο Ford Motor Company και το GlobalGiving έχουν συνεισφέρει επιπλέον 100.000 δολάρια για τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης του κτιρίου.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την EDUCOL και τη Δημοτική αρχή για την επέκταση του έργου των Κέντρων Πόρων και Δεσμεύσεων στην Κραϊόβα“, δήλωσε ο πρόεδρος της Ford Motor Company, Jim Vella.Θέλουμε να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των νέων, παρέχοντας πρόσβαση σε ευκαιρίες και πόρους που βοηθούν τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό τους“.
Μέσα από το κέντρο αυτό, η Ford θα προσφέρει στους φοιτητές και τους νέους πτυχιούχους του Πανεπιστημίου της Κραϊόβα την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να δρομολογήσουν καινοτόμα και βιώσιμα κοινωνικά προγράμματα για να ενθαρρύνουν την πρόοδο και την οικονομία της κοινότητας. Για το σκοπό αυτό, το Ford Fund και η EDUCOL ξεκίνησαν έναν διαγωνισμό όπου οι σπουδαστές εμπνεύστηκαν για να σχεδιάσουν έργα που ανταποκρίνονταν στις ανάγκες της κοινότητας.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, η EDUCOL προσέφερε συμβουλευτική και καθοδήγηση για να βοηθήσει τους σπουδαστές να αναπτύξουν τις προτάσεις τους προτού τις διαβιβάσουν για ανάλυση στη Ford Ρουμανία, το Ford Fund, το Δημαρχείο της Craiova και την Ομοσπονδία Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Craiova.

Τα έργα που κερδίζουν από το CRAF Craiova, τα οποία θα λάβουν μέχρι και 50.000 δολάρια ΗΠΑ, είναι:

  • EcOil-Cuv – το οποίο περιλαμβάνει τη διερεύνηση της συλλογής των χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων προς ανακύκλωση και τη μετατροπή τους σε οργανικό σαπούνι, προκειμένου να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.
  • GoBike Craiova, έργο που συνίσταται στη δημιουργία πώλησης ποδηλάτων σε προσιτή τιμή, για την τόνωση της κινητικότητας και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
  • Το Κέντρο Σχολικής και Κοινωνικής Βοήθειας και Υποστήριξης, ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που έχει σχεδιαστεί για την ένταξη των παιδιών από μειονεκτούσες ομάδες, με βάση μια σειρά μαθημάτων γλωσσών.
Η Ford εισήλθε στη Ρουμανία τον Μάρτιο του 2008, όταν ολοκλήρωσε την εξαγορά ποσοστού 72,4% της Automobile Craiova, της μοναδικής ιδιοκτήτριας της αυτοκινητοβιομηχανίας και διανομέα της Daewoo Automobile Romania. Η εταιρία Ford Motor Company με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο απασχολεί περίπου 202.000 άτομα παγκοσμίως.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις