Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Coinbase θα φέρει έσοδα 1,3 δισ. δολαρια το 2018!

Παρά την μεγάλη πτώση των κρυπτονομισμάτων, με την αξία τους έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 70% το τελευταίο έτος, φαίνεται ότι η Coinbase, το μεγαλύτερο ίσως χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στο κόσμο, τα πάει καλά. 

Σύμφωνα με ένα κείμενο που είχε πρόσβαση το Bloomberg  η Coinbase προβλέπει ετήσια έσοδα ύψους σχεδόν 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2018. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Coinbase σήκωσε 8 δισ. δολάρια καθιστώντας την μια Startup με την υψηλότερη αξία στον κόσμο.
Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τις προμήθειες για τις συναλλαγές στην πλατφόρμα της, καθώς και από τα κέρδη στις δικές της επενδύσεις στον χώρο.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι το 2016, καθώς οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ξεκίνησαν να απογειώνονται τα έσοδα της Coinbase ήταν μόλις 17 εκατομμύρια δολάρια και παρουσίαζε ζημιές. Το 2017, ωστόσο, η εταιρεία είχε καταγράψει κέρδος 380 εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα προβλέπεται ότι τα κέρδη της θα είναι 456 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το έντυπο. 

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Coinbase θέλει να προσελκύσει μεγάλους ιδιώτες επενδυτές, με πάνω απο 1 δισ. δολ. διαθέσιμα κεφάλαια, μια και θα προσφέρει υπηρεσίες παρόμοιες με αυτές των χρηματιστηρίων στο Bitcoin και στο Ethereum.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις