Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Blueground: Νέα χρηματοδότηση Β’ Γύρου 12 εκατ. δολαρίων!

Η Blueground ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε ο Β’ Γύρος χρηματοδότησης ύψους 12 εκατ. δολαρίων, μια διαδικασία που είχε αρχίσει εδώ και μερικούς μήνες, αγγίζοντας πλέον τα 20 εκατ. δολάρια συνολικής χρηματοδότησης!

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά χρηματοδότηση που λαμβάνει από το 2013 που ιδρύθηκε, με την VentureFriends να ηγείται, ενώ συμμετείχαν ακόμη το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst και το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μέση Ανατολή. Και τα τρία αυτά VCs συμμετείχαν και στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η Blueground θα επενδύσει στην επέκταση των εργασιών της τόσο στις υπάρχουσες πόλεις που δραστηριοποιείται όσο και σε νέες αγορές. Σήμερα, η Blueground έχει στο χαρτοφυλάκιό της πάνω από 1.500 υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε εννέα πόλεις, σε τρεις ηπείρους (Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Ουάσινγκτον, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες). Όραμα και στόχος της  Blueground είναι να δραστηριοποιείται σε 50 πόλεις με 50.000 ακίνητα μέχρι το 2023.

Ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Συνιδρυτής και CEO της Blueground, δήλωσε σχετικά: “Η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι αλλαγές στον τρόπο που ζούμε δημιουργούν ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες στον κλάδο του real estate-tech διεθνώς. Στην Blueground αντιληφθήκαμε νωρίς ένα σημαντικό κενό στην αγορά και δημιουργήσαμε ένα προϊόν που αλλάζει ριζικά την εμπειρία ενοικίασης διαμερισμάτων. Mε τη χρηματοδότηση που λάβαμε, συνεχίζουμε την πορεία μας πρός την επίτευξη των τριών βασικών μας στόχων: την περαιτέρω επέκταση του κύκλου εργασιών μας, τη συνεχή βελτίωση του προϊόντος μας και τη δημιουργία ενός οργανισμού που προσελκύει και αναπτύσσει ταλαντούχους επαγγελματίες στην Ελλάδα το εξωτερικό“.

Παράλληλα, αναφορικά με το όραμα της εταιρείας για την Αθήνα, ο Θάνος Γεραμάνης, COO και Επικεφαλής της Ελλάδας , πρόσθεσε: “Ο στόχος για την Αθήνα είναι όχι μόνο να διατηρήσουμε την ταχεία ανάπτυξή μας αλλά και να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην πρωτεύουσα, ξεπερνώντας τα 1.000 διαμερίσματα μέσα στα επόμενα χρόνια”.

Για όσους δεν γνωρίζουν την πετυχημένη ελληνική Startup, η Blueground μισθώνει επιλεγμένα διαμερίσματα στις πιο δημοφιλείς περιοχές, τα οποία επιπλώνει και εξοπλίζει πλήρως, μετατρέποντάς τα σε υψηλής ποιότητας διαμερίσματα. Στη συνέχεια, τα παρέχει σε όλους όσους αναζητούν το ιδανικό επιπλωμένο διαμέρισμα για να μείνουν από ένα μήνα μέχρι μερικά χρόνια.

Μέσω του επιχειρηματικού της μοντέλου η Blueground καταφέρνει να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής σε κάθε ενοικιαστή, ενώ παράλληλα παρέχει στους ιδιοκτήτες ακινήτων σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως σταθερό μηνιαίο εισόδημα, συμβόλαια μακράς διαρκείας και μεγάλη ευελιξία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις