Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Revolut: 3 εκατομμύρια χρήστες και νέες τεχνολογίες κατά της απάτης

Η Revolut ανακοίνωσε άλλο ένα ορόσημο φτάνοντας τους 3 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρώπη αλλά και τη πρόθεση της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην προστασία των καταναλωτών, ανακοινώνοντας μια νέα τεχνολογία προστασίας κατά της on-line απάτης που σχετίζεται με τις συναλλαγές με κάρτα στο internet.

Τους τελευταίους 12 μήνες, η Revolut έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη των τμημάτων data science και μηχανικών υπολογιστών, σύμφωνα με το όραμά της να αυτοματοποιήσει, να επιταχύνει και να βελτιώσει την ποιότητα της λήψης αποφάσεων όσον αφορά την απάτη με κάρτες και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η νέα τεχνολογία ΑΙ της Revolut αναλύει τις συμπεριφορές των χρηστών της και δημιουργεί προβλέψεις έτσι ώστε να μπορούν να εντοπιστούν δυναμικά νέα μοντέλα απάτης με κάρτες χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτά τα συστήματα λειτουργούν εφαρμόζοντας πολύπλοκα μαθηματικά μοντέλα σε μεγάλα σύνολα δεδομένων για να εντοπίζουν ανωμαλίες, προσφέροντας μεγαλύτερο βαθμό ακρίβειας όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο στους πελάτες αλλά και στο προσωπικό της.

Τους τελευταίους δύο μήνες, η Revolut δοκιμάζει εντατικά το νέο σύστημα καταπολέμησης της απάτης και εφόσον οι πληρωμές ενός πελάτη αποκλίνουν δραστικά από τις συνηθισμένες συνήθειες των δαπανών, η Revolut μπορεί να παγώσει αυτόματα τις κινήσεις της κάρτας έως ότου ο πελάτης επαληθεύσει από την εφαρμογή ότι αυτός ήταν που τις πραγματοποίησε. Αυτή η διαδικασία μειώνει σημαντικά τον χρόνο απαιτούμενης ενέργειας και έτσι ο πελάτης δε χρειάζεται να περάσει από μια μακρά διαδικασία ασφάλειας, προκειμένου να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση στην κάρτα του.

Από τις αρχές Αυγούστου, όταν η Revolut έθεσε επίσημα αυτό το νέο σύστημα σε λειτουργία, η εταιρεία καταγράφει ήδη τετραπλάσια μείωση στα επίπεδα της απάτης με κάρτες σε σχέση με τον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς, αντιμετωπίζοντας πρωτίστως κοινές περιπτώσεις, όπως πληρωμές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, κλωνοποίηση και κλοπές καρτών.

Επιπλέον, η Revolut ξεκίνησε ένα νέο σύστημα για την ανίχνευση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα δυναμικό μαθηματικό μοντέλο που υπολογίζει μια βαθμολογία κινδύνου για κάθε χρήστη βάσει του ιστορικού δραστηριότητάς του. Διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές μέσω Revolut ζωντανά και καθορίζει στατιστικά την πιθανότητα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με βάση το προφίλ του χρήστη και διάφορα χαρακτηριστικά που εξάγονται από τη συναλλαγή.

Όλες αυτές οι εκτιμήσεις τροφοδοτούνται στον αλγόριθμο για να παράγουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα για κάθε χρήστη. Όταν η τιμή αυτή υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο, ο πελάτης υποχρεούται να υποβάλει τεκμηρίωση για να δικαιολογήσει τη δραστηριότητα, την οποία ενσωματώνει το μοντέλο, για να αναβαθμίσει με έξυπνο τρόπο την έκθεση του χρήστη σε κίνδυνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις