Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft εξαγοράζει άλλα δυο gaming studio και κάνει το XBOX One… PC

Στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε γράψει για τον καταιγισμό εξαγορών gaming studio της Microsoft έτσι ώστε να προικίσει το Xbox One με ποιοτικά και αποκλειστικά παιχνίδια. Μόλις ανακοίνωσε άλλες δυο εξαγορές, με την Microsoft Studios να αποτελείται πλέον από 13 ημι-αυτόνομες και ξεχωριστές ομάδες! 

Οι ανακοινώσεις έγιναν στην εκδήλωση XO18 στο Μεξικό και περιλαμβάνουν την εξαγορά της InXile Entertainment, δημιουργό των τίτλων Wasteland και Bard’s Tale με τον βετεράνο του gaming, Brian Fargo, να είναι ο CEO της εταιρείας. To Studio θα παραμείνει αυτόνομο και θα επικεντρωθεί σε παιχνίδια Role-Playing.

H Obsidial Entertainment επίσης πέρασε στην Microsoft, ένα Studio του 2003 από βετεράνους του χώρου επίσης. Τα πιο γνωστά παιχνίδια της είναι το Star Wars: Knights of the Old Republic II – The Sith Lords αλλά και τα Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Truth και Pillars of Eternity. Επίσης θα παραμείνει ανεξάρτητη και αυτοδιοικούμενη και αυτή η ομάδα ανάπτυξης παιχνιδιών.

Άλλες σημαντικές ανακοινώσεις της εκδήλωσης περιλαμβάνουν το Minecraft, το οποίο άγγιξε τους 91 εκατομμύρια παίκτες το μήνα, το PUGB το οποίο θα προσφέρεται στο συνδρομητικό πακέτο Xbox Game Pass, η Capcom έδειξε το mode εκπαίδευσης του Devil May Cry 5 αλλά και την επερχόμενη υποστήριξη για πληκτρολόγια και ποντίκια από το Xbox One.

Αρκετά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του Fortnite, θα υποστηρίξουν τα περιφερειακά PC του Xbox, με την Razer να ετοιμάζει τις δικές της προτάσεις, με το Fortnite να μην επιτρέπει το “ματσάρισμα” παικτών που παίζουν με χειριστήριο και αυτούς παίζουν με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις