Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Workable θέλει να γίνει το απόλυτο εργαλείο προσλήψεων στοχεύοντας μια αγορά 270 δις δολαρίων!

Η Workable ανακοίνωσε εχθές μια νέα μεγάλη χρηματοδότηση τρίτου γύρου ύψους 50 εκατ. δολαρίων με στόχο το scaleup και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόσληψης προσωπικού για μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Το 2012 που ξεκίνησε η Workable, είχε φτιάξει ένα απλό σύστημα διαχείρισης αγγελιών και βιογραφικών για πρόσληψη στελεχών το οποίο απευθυνόταν κυρίως σε μικρές εταιρείες.
Έξι χρόνια, 20.000 πελάτες και 50 εκατομμύρια υποψηφίους μετά η Workable γίνεται ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επιλογής προσωπικού βασισμένο στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στοχεύοντας να κάνει τη ζωή των υπευθύνων προσλήψεων σαφώς πιο εύκολη.

Όπως έγραψε σε σχετική ανάρτηση ο Νίκος Μωραιτάκης:

“…ο περισσότερος χρόνος των υπευθύνων χάνεται σε πράγματα που δεν πρέπει να κάνουν κατά πρώτο λόγο, όπως ο προγραμματισμός συναντήσεων, ο χειροκίνητος έλεγχος των βιογραφικών ή γράφοντας ερωτήματα boolean.
Εκτός αν πραγματικά πιστεύετε ότι ένας υπεύθυνος πρόσληψης πρώτου επιπέδου που ξοδεύει μόλις έξι δευτερόλεπτα ανά βιογραφικό σημείωμα (σύμφωνα με δικές τους παραδοχές) δεν θα νικηθεί κατά κράτος από έναν υπολογιστή ο οποίος έχει ελέγχει εκατομμύρια αποφάσεων και προσλήψεων.
Το τοπικό πρακτορείο εύρεσης εργασίας χρειάζεται τρεις εβδομάδες και μερικές χιλιάδες δολάρια για να καταλήξει σε μια λίστα υποψηφίων, θα τα πάει καλύτερα από έναν υπολογιστή ο οποίος μπορεί να επιλέξει υποψηφίους από εκατομμύρια βιογραφικά αμέσως και να τους προσεγγίσει με προγραμματική, υπερ-στοχοθετημένη διαφήμιση εντός 24 ωρών με ένα κλάσμα του κόστους;“.

Η νέα πλατφόρμα της Workable θα απελευθερώσει πολύτιμο χρόνο από τους υπευθύνους πρόσληψης, θα κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα και θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες σωστής επιλογής, προσφέροντας όλα τα εργαλεία για να γίνει η δουλειά του υπευθύνου πιο εύκολη και από ένα μέρος.

Συγκεκριμένα, μέσω της Workable οι αγγελίες μπορούν να αναρτηθούν σε ένα δίκτυο πάνω από 180 σχετικών sites συμπεριλαμβανομένων φυσικά των LinkedIn, Indeed, Gοοgle και Facebook.

Το νέο εργαλείο People’s Search είναι μια ειδικευμένη μηχανή αναζήτησης υποψηφίων online βάσει συγκεκριμένων προτιμήσεων και χαρακτηριστικών, ενώ η Τεχνητή Νοημοσύνη κάνει ότι θα έκανε και ένας recruiter: αναζήτηση, αξιολόγηση, χτίσιμο λίστας και επικοινωνία με τους υποψηφίους σε facebook και Instagram π.χ.

Παράλληλα, προσφέρεται ένα marketplace εξειδικευμένων εργαλείων με τον υπεύθυνο να επιλέγει το τρόπο και το είδος των αξιολογήσεων ή των επαφών και των συνεντεύξεων που επιθυμεί και όλα αυτά και μέσω από ένα Smartphone.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην χρηματοδότηση Γ’ γύρου της Workable ηγήθηκε η Zouk Capital με έδρα το Λονδίνο, με πάνω από 230 εκατ, ευρώ διαθέσιμα κεφάλαια για τεχνολογικές εταιρείες σε φάση ανάπτυξης.

Η Zouk Capital είχε επενδύσει το 2015 στην iZettle (εξαγοράστηκε πρόσφατα από την PayPal) και το 2018 έχει πραγματοποιήσει δυο επενδύσεις στην EO Charging (παράγει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων) και την Readly, (μια εφαρμογή ανάγνωσης περιοδικών σε tablets και Smartphones.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις