Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Google θα ανοίξει νέο “πράσινο” data center στην Δανία

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ανοίξει το 5ο data center στην Ευρώπη επενδύοντας 600 εκατ. ευρώ στην Δανία.

Βέλγιο, Φινλανδία, Ιρλανδία και Ολλανδία φιλοξενούν τα υπάρχοντα data center επί Ευρωπαϊκού εδάφους, με το νέο στην Δανία να χτίζεται λίγο έξω από την πόλη της Fredericia.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Google θα είναι 100% χωρίς κατανάλωση άνθρακα μια και θα χρησιμοποιούνται κατά βάση ανανεώσιμες πηγές και ειδικά οι αεροτουρμπίνες που είναι διάσπαρτες στην Δανία.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το 1/3 της ενεργειακής παραγωγής της Δανίας προέρχεται από την αιολική ενέργεια.

Η Google θα επενδύσει μάλιστα σε παρόμοιες ενεργειακές υποδομές στην Δανία με ότι αυτό συνεπάγεται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Joe Kava, VP της Google για τα Data Centers, θα χρησιμοποιηθεί εκτεταμένη  μάθηση υπολογιστών για να εκμεταλλευτεί με τον βέλτιστο τρόπο κάθε watt κατανάλωσης.

Και υπόλοιποι μεγάλοι σύμφωνα με το CNBC στρέφονται σε “πράσινες” λύσεις στα data center που λειτουργούν μια και ως γνωστόν καταναλώνουν μεγάλα επίπεδα ενέργειας και παράγουν θερμότητα.
Το data center του Facebook στο Oregon θα τροφοδοτείται 100% από ηλιακή ενέργεια, η Amazon λειτουργεί στο Texas data center με αιολική ενέργεια ενώ το Data Center της Google στην Φινλανδία ζεσταίνει την τοπική κοινότητα με την παραγόμενη θερμότητα!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις