Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι έξυπνοι μετρητές στο ντους των ξενοδοχείων εξοικονομούν ενέργεια

Η παροχή στους επισκέπτες ξενοδοχείων πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ενέργεια που χρησιμοποιούν στο ντους περιορίζει δραματικά την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται, παρόλο που δεν πληρώνουν γι ‘αυτό, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Τα δεδομένα της μελέτης βασίστηκαν στην εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε ντους σε έξι ξενοδοχεία στην Ελβετία.
Οι τεχνολογίες πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο μπορούν να υποστηρίξουν την αλλαγή συμπεριφοράς και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων με σημαντικά αποτελέσματα ακόμα και σε περιβάλλοντα όπου τα άτομα έχουν μηδενικά οικονομικά κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας“, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP η Verena Tiefenbeck, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο ETH Zurich.

Κατά τη διάρκεια περίπου 20.000 ντους οι επισκέπτες των οποίων τα μπάνια ήταν εξοπλισμένα με οθόνες δεδομένων σε πραγματικό χρόνο κατανάλωναν κατά μέσο όρο 11,4% λιγότερη ενέργεια από εκείνους χωρίς πληροφόρηση για την κατανάλωση ενέργειας.
Οι μετρητές ανέφεραν την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση και την άντληση του νερού, σε κιλοβατώρες (kWh).

Οι συγγραφείς της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο Nature Energy, προβλέπουν οι νέοι έξυπνοι μετρητές θα εξοικονομούσαν αρκετή ενέργεια για να αποπληρώσουν την επένδυση σε αυτή μέσα σε δύο έτη ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο το ξενοδοχείο μπορεί να δείξει ότι καταβάλλει προσπάθειες για το περιβάλλον και παρόλο που ο επισκέπτης δεν ωφελείται οικονομικά.

Στην μελέτη δεν αναφέρεται αν υπήρξε ωφέλεια και την κατανάλωση νερού.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις