Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

2ος “Integrity Hackathon in Sports” 8-9 Δεκεμβρίου

Η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τον 2ο συμμετοχικό μαραθώνιο προγραμματισμού για την διαφθορά στον αθλητισμό.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας κατά της Διαφθοράς και θα λάβει χώρα 8-9 Δεκεμβρίου 2018 στο INNOVATHENS στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται να συμμετάσχουν, φοιτητές, ακαδημαϊκοί, νεοφυείς επιχειρήσεις, προγραμματιστές, καθώς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη αποτελεσματικών μέσων ευαισθητοποίησης της κοινωνίας πάνω σε ζητήματα πρόληψης της διαφθοράς και ενίσχυσης της ακεραιότητας στον Αθλητισμό.

Οι βασικές δράσεις κλειδιά είναι:

  • Δημιουργία ενός καινοτόμου περιβάλλοντος που θα βασίζεται στον πληθοπορισμό (crowd-sourcing) και θα στοχεύει στη σύλληψη και ανάπτυξη πρωτότυπων λύσεων που θα ενθαρρύνουν την εμπλοκή των πολιτών στην ενεργή πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς στον Αθλητισμό.
  • Δημιουργία πρότυπων εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα (mobile applications), πληροφοριακά συστήματα, καθώς και γενικότερες τεχνολογικές λύσεις για τον διαμοιρασμό πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς, λύσεων που αφορούν πολλαπλούς εμπλεκόμενους φορείς, τομείς δραστηριότητας και τελικούς χρήστες.
  • Η διασύνδεση της τεχνολογίας με τους πολίτες με σκοπό τη διευκόλυνση της ανοιχτής συζήτησης για θέματα διαφθοράς και πρόληψης σχετικών φαινομένων στον χώρο του Αθλητισμού.
  • Η αξιοποίηση της υπάρχουσας πληροφορίας, υφιστάμενων δικτύων και ανθρώπινου δυναμικού για την ενίσχυση της καινοτομίας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ, αιτήσεις μέχρι 2/12 εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις