Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εκδήλωση μαθητικής επιχειρηματικότητας στον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς πραγματοποίησε εκδήλωση για τη νεανική επιχειρηματικότητα την περασμένη Τρίτη, 20 Νοεμβρίου,  στο Δημαρχείο Κηφισιάς με την συμμετοχή του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) / Junior Achievement και Startuppers.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ανέφερε:  «Ο Δήμος ανήκει σε εσάς και θα είναι μια μεγάλη αγκαλιά σε ό,τι χρειαστείτε και ό,τι ζητήσετε. Θέλουμε να μείνετε στην χώρα μας και θα σας βοηθήσουμε σ’αυτό. Οι εισαγωγικές εξετάσεις μπορεί να είναι σημαντικές, αλλά δεν είναι η αρχή και το τέλος της ζωής, υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως είναι αυτή του επιχειρείν. Αδράξτε τη στιγμή».

Ο Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) / Junior Achievement Greece, ανέφερε ότι ο Δήμος Κηφισιάς είναι ένας από τους πρώτους Δήμους με τους οποίους συνεργάστηκε το ΣΕΝ. Έγινε αναφορά στο πρόγραμμα του ΣΕΝ, μέσω του οποίου τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν δεξιότητες που δεν πιστεύουν ότι έχουν. «Έχουμε δει παιδιά μέσα από αυτό το πρόγραμμα να προχωρούν και να έχουν βιώσιμες επιχειρήσεις. Ένα στα τέσσερα παιδιά δημιουργεί τη δική του επιχείρηση».

Η Νάντια Μαρνέρου, από την Mediterranean Wellness Camp  ανέφερε πως αποφάσισε να δημιουργήσει στους τομείς του Τουρισμού, της Ευεξίας και της Υγείας. Όταν μάλιστα συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον στα εργασιακά προγράμματα ευεξίας επέκτεινε τις υπηρεσίες της. Αυτό που την παρότρυνε στη δημιουργία της εταιρείας της ήταν ο προβληματισμός το πως να συνδυάσει την κατάρτισή της και την άσκηση. Κλείνοντας τόνισε «η επιχειρηματικότητα σου δίνει μεγαλύτερη δημιουργικότητα και με τη δημιουργικότητα νιώθεις πολύ καλά».

Η Ζωή Κούρνια, η οποία εκτός από επιχειρηματίας είναι και ερευνήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών, μίλησε για την Ingredio, η οποία προέκυψε σαν ιδέα την περίοδο που ξεκίνησε να διδάσκει Κοσμετολογία στα ΙΕΚ Κηφισιάς. Τότε αντιλήφθηκε πόσα πολλά χημικά συστατικά υπάρχουν στα καλλυντικά που δεν είναι όλα ελεγχόμενα. «Η Ingredio δίνει δύναμη στον καταναλωτή να ξέρει τι αγοράζει» τόνισε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι ο τομέας ευεξίας αναπτύσσεται ραγδαία με χρήστες σε 96 χώρες. Κλείνοντας, έδωσε κάποιες συμβουλές στους μαθητές, «πρέπει να βρείτε το στόχο σας και να είστε προσηλωµένοι σε αυτόν, αν δεν αποτύχετε δε θα πετύχετε., το µέλλον δεν είναι µόνο αυτό που ονειρεύεστε αλλά αυτό που εσείς οι ίδιοι θα φροντίσετε να φτιάξετε».

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου, εξιστόρησε πως µέσα από την εµπειρία και τα προβλήματά της ως φοιτήτρια στη Γαλλία, µέσω του προγράµµατος Erasmus, ξεκίνησε την εταιρεία της. Τα δύο πιο σηµαντικά θέµατα που έχει ένας φοιτητής σε µια ξένη χώρα είναι η στέγαση και η γλώσσα. Έτσι αποφάσισε εθελοντικά και για επτά χρόνια να βοηθάει τους ξένους φοιτητές που έρχονταν στην Ελλάδα, µέσω του Erasmus στο Οικονοµικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, να βρουν σπίτι.
Το 2007 ξεκινάει µε τους συνεργάτες της την εταιρεία Stay in Athens για να καλύψουν αυτή την ανάγκη και σε µεγαλύτερη κλίµακα. Σήμερα η εταιρία έχει επεκταθεί εκτός από την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Τέλος, παρότρυνε τα παιδιά να βρουν τι αγαπούν. «Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να βρείτε τι είναι αυτό που αγαπάτε».

Ο Σπύρος Μιχαλούλης, σύµβουλος σταδιοδροµίας από την εταιρεία Orientum, παρουσίασε µε ένα πολύ διαδραστικό τρόπο την προσωπική του ιστορία, εξιστορώντας πως έκανε ο ίδιος τις επιλογές του επαγγέλματος του και µετά πως ακολούθησε το επάγγελμα του λογιστή στην οικογενειακή επιχείρηση. Ακολούθως, άλλαξε κατεύθυνση και ακολούθησε µεταπτυχιακές σπουδές στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Τα εφόδια που πήρε από τις σπουδές του τα μετέτρεψε σε επαγγελματική απασχόληση δημιουργώντας μια εταιρία που βοηθά τους µμαθητές να επιλέγουν την κατάλληλη γι’αυτούς σχολή.
Ανέφερε είναι λάθος να ζητάµε από παιδιά 15, 16 και 17 χρόνων να διαλέξουν επάγγελμα, µόνο σπουδές μπορούν να διαλέξουν γιατί ακριβώς δε γνωρίζουν τι επιλογές δίνει η κάθε σχολή. Συνοψίζοντας, ανέφερε ότι «Η αγορά εργασίας δε ζητάει πτυχία αλλά προσωπικότητες. Εσείς θα κάνετε τη σχολή σας!»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις