Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αισιοδοξία από τους Έλληνες επιχειρηματίες αλλά δυσκολεύονται να βρουν υπαλλήλους!

Tο εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Douleutaras.gr έτρεξε για δεύτερη χρονιά  την έρευνα «Προκλήσεις και Ευκαιρίες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα» με τη συμμετοχή πάνω από 200 εκπροσώπων επαγγελματιών.

Στόχος της έρευνας είναι να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, να αποτυπώσει το επίπεδο χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών στην καθημερινή λειτουργία αυτών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την προθυμία τους να εξελιχθούν τεχνολογικά και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που η τεχνολογία μπορεί να τους προσφέρει.

Η δεύτερη χρόνια διεξαγωγής της έρευνας καταγράφει μία ισχυροποίηση της ροπής προς τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιοποίηση. Οι Έλληνες επαγγελματίες έχουν αντιληφθεί σε σημαντικό βαθμό την αξία των ψηφιακών τεχνολογιών και δείχνουν να αλλάζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σε ατομικό επίπεδο όλο και περισσότεροι επαγγελματίες δείχνουν να εξοικειώνονται με την χρήση των νέων τεχνολογιών.

Προέκταση αυτής της τάσης είναι η αυξανόμενη αναγνώριση των πλεονεκτημάτων της online διαφήμισης και παρουσίας, αλλά και του διαδικτύου εν γένει. Η αναγνώριση αυτή μεταφράζεται τόσο στην καθιέρωση των ψηφιακών μέσων προώθησης ως de facto ανάγκης, όσο και στην αντιμετώπιση ψηφιακών πλατφορμών, όπως το Douleutaras.gr ως σημαντικά στοιχεία για την προώθηση και την ολοκλήρωση συναλλαγών μιας μικρομεσαίας επιχείρησης.

Πέραν της σταθερής τάσης αποδοχής του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών που παρατηρείται, οι μεγαλύτερες (θετικές) αποκλίσεις σε σχέση με πέρυσι παρατηρήθηκαν στο χώρο των εσόδων και των τιμών όπου πλέον βλέπουμε μια σημαντική τάση σταθεροποίησης της αγοράς.
Σταθερή και σημαντική παραμένει η δυσαρέσκεια των επαγγελματιών από τους κρατικούς φορείς/οργανισμούς.

Επίσης, βλέπουμε στα αποτελέσματα ότι παρά την υψηλή ανεργία, πάνω από τους μισούς επιχειρηματίες δυσκολεύονται να βρουν τους κατάλληλους εργαζόμενους!

Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που υπάρχουν στον επιχειρηματικό στίβο της Ελλάδας του 2018, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δηλώνουν αισιόδοξοι και πρόθυμοι να εξελιχθούν. Οι ευκαιρίες εκσυγχρονισμού, κατάρτισης και απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος είναι μεγάλες και οι διορατικοί επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να τις εκμεταλλευτούν προς όφελος της επιχείρησής τους αλλά και των πελατών τους.

Μπορείτε να δείτε όλη την έρευνα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις