Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Monzo έκλεισε νέα χρηματοδότηση 71 εκατ. λιρών

Η FinTech τράπεζα Monzo ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της νέας μεγάλης χρηματοδότησης 71 εκατ. λιρών με βασικό στόχο την άμεση ανάπτυξη της πελατειακής της βάσης.

Μαζί με τις Revolut, η οποία πρόκειται να καταθέσει αίτηση για να γίνει τράπεζα, και την Sterling, η Monzo είναι από τις πιο δημοφιλείς FinTech υπηρεσίες μέσω Smartphones στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η νέα χρηματοδότηση της Monzo είναι η μεγαλύτερη από το 2015 που ιδρύθηκε, με την τελευταία τον περασμένο Φεβρουάριο να ήταν 19,5 εκατ. λίρες, και την αξία της να φτάνει τα 280 εκατ. λίρες.
Όπως αναφέρει η εταιρεία έχει φτάσει τους 470.000 πελάτες και έχει εβδομαδιαία αύξηση πελατών 5%.

Στη νέα χρηματοδότηση συμμετείχαν αρκετά VCs από τις H.Π.Α., η μεγάλη εταιρεία – μονόκερος ηλεκτρονικών πληρωμών, Stripe και το Crankstart Foundation στο οποίο ηγείται ο Michael Moritz της Sequoia Capital.

Το πρόβλημα με τις FinTech τράπεζες, οι οποίες αναγκάζονται να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες, επιδοτώντας τες πολλές φορές, είναι η μικρή ή ανύπαρκτη κερδοφορία.
Μια τραπεζική άδεια θα προσφέρει τη δυνατότητα επέκτασης σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και τη προσφορά δανείων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις τα οποία έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Η νέα χρηματοδότηση θα σημάνει νέες προσλήψεις μηχανικών λογισμικού κυρίως, βελτίωση των προϊόντων της Monzo και της εφαρμογής της και προσπάθεια επέκτασης της πελατειακής βάσης όπως προαναφέραμε.

Η Monzo έχει πάρει πλήρη τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Απρίλιο και έχει αρχίσει να προσφέρει λογαριασμούς όψεως σε λίρες και Ευρώ.
Επίσης σχεδιάζει να αναπτύξει και ένα marketplace υπηρεσιών τρίτων που θα εμπλουτίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις