Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκλήρωση προγράμματος Prince’s Trust International Enterprise Programme για νέους επιχειρηματίες

Έχοντας διαφορετικές επιχειρηματικές ιδέες, δεξιότητες και γνώσεις, αλλά κοινό στόχο να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, οι εφτά πρώτοι νέοι και νέες ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον τετραήμερο Κύκλο Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας του Prince’s Trust International Enterprise Programme στην Ελλάδα.

Η εκπαίδευση έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες νέους και νέες να μυηθούν σε πρακτικές έννοιες και εργαλεία για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, εστιάζοντας σε θεματικές όπως η επιλογή της καταλληλότερης μορφής εταιρείας και τα βήματα σύστασής της, ο προσδιορισμός της τιμολογιακής πολιτικής προϊόντων και υπηρεσιών, οι βέλτιστες στρατηγικές προώθησης, η επιλογή του πιο ανταγωνιστικού μοντέλου πωλήσεων, η παρακολούθηση των χρηματοροών και η εξασφάλιση ρευστότητας, η καλύτερη αντιμετώπιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και η προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης η Κατερίνα δήλωσε για την εμπειρία της: «Οι πρώτες τέσσερις μέρες του Προγράμματος ήταν εξαιρετικά επιμορφωτικές. Ήδη αισθάνομαι πολύ πιο έτοιμη για τα επόμενα στάδια που πρέπει να ακολουθήσω για να κάνω το επιχειρηματικό μου όραμα πραγματικότητα. Ανυπομονώ για την πρώτη συνάντηση με τον μέντορά μου».

Ο Σωτήρης ανέφερε για τη συμμετοχή του στο Enterprise Programme και τους επόμενους στόχους του: «Έχοντας μία επιχειρηματική ιδέα, συμμετείχα στο Enterprise Programme με στόχο να λάβω υποστήριξη για να κάνω την ιδέα μου πραγματικότητα και να υλοποιήσω τους επιχειρηματικούς μου στόχους».

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το επόμενο διάστημα οι νέοι επιχειρηματίες θα λάβουν εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση έως και έναν χρόνο από Μέντορα του Προγράμματος, για να αναπτύξουν, να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Οι συμμετέχοντες που θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (Business Launch Group), η οποία έχει ως αποστολή να διασφαλίσει ότι τα επιχειρηματικά σχέδια είναι βιώσιμα. Όσοι συμμετέχοντες φτάσουν σε αυτό το στάδιο έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν δάνειο εκκίνησης και να λάβουν επιπρόσθετη Επιχειρηματική Καθοδήγηση.

Στόχος του Enterprise Programme στην Ελλάδα είναι η υποστήριξη των νέων ώστε να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, δίνοντας έμφαση σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες κοινωνικής ένταξης και οικονομικές προκλήσεις, είναι 18-30 ετών, είναι άνεργοι ή εργάζονται με μερική απασχόληση, δεν είναι εγγεγραμμένοι σε πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, δεν έχουν δική τους επιχείρηση, έχουν μία βιώσιμη επιχειρηματική ιδέα, καθώς και το δικαίωμα ίδρυσης εταιρείας στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να λάβουν υποστήριξη από το Enterprise Programme στην Ελλάδα δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν την αίτηση τους στο www.beyourownboss.gr 

Το Enterprise Programme στην Ελλάδα υλοποιείται από το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και την Action Finance Initiative με την υποστήριξη του Prince’s Trust International.

Δημοσίευση Τρίτων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις