Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρόγραμμα Roots: “Incubation” για ελληνικές ΜμΕ για να εισέλθουν στο επενδυτικό δίκτυο του χρηματιστηρίου

Την ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να βρουν τα κεφάλαια εκείνα που θα τους δώσουν την απαραίτητη ανάσα και την ώθηση για να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους σε συνδυασμό με ένα πλήρες πρόγραμμα mentoring και υποστήριξης, προσφέρει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνδυασμό με το Ελληνοαμερικανική Επιμελητήριο με το πρόγραμμα Roots.

To Roots όπως λέει και το όνομα του θα δώσει την ευκαιρία στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν στέρεες βάσεις στο επιχειρηματικό οικοσύστημα και θα αναδείξει τα εμπορικά αξιοποιήσιμα και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια, δίνοντας τους πρόσβαση πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο καταξιωμένων επαγγελματιών της κεφαλαιαγοράς, του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού χώρου.

Στόχος του Roots είναι η καθοδήγηση των συμμετεχόντων εταιρειών και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά την επιχειρηματική τους πρόταση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Παράλληλα, το πρόγραμμα επιδιώκει την ενίσχυση του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς και την αξιοποίηση της δυναμικά διαμορφούμενης ευρωπαϊκής τάσης, για τη χρηματοδότηση του νέου ανταγωνιστικού παραγωγικού ιστού.

Το πρόγραμμα Roots προήλθε από την κοινή προσπάθεια του Διευθύνοντος Συμβούλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτη Λαζαρίδη, με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, προκειμένου να αντιστρέψουν το brain drain και να σταματήσουν την φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό σε αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών. Η προτροπή και η υποστήριξη του Αμερικανού πρέσβη με φορείς, όπως το Αμερικανικό συμβούλιο ανταγωνιστικότητας και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας οδήγησαν στην δημιουργία του προγράμματος Roots.

Το πρόγραμμα έχει διαρθρωθεί για την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπου αυτές κριθούν απαραίτητες στους εξής τομείς:

1. realistic business plan
2. βέλτιστη κεφαλαιακή διάρθρωση
3. επικοινωνία των επενδυτικών προτάσεων
4. την ουσιαστική συμβολή της εταιρικής διακυβέρνησης στην αποτελεσματική διοίκηση μιας πολυμετοχικής εταιρείας.

 

Το πρόγραμμα ξεκινά με ανοικτή πρόσκληση υποβολής αίτησης προς εταιρείες που πιστεύουν πως έχουν μια ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση, η υλοποίηση της οποίας θα διαμορφώνει την προοπτική κλιμάκωσης της ανάπτυξής τους.

Οι εταιρείες μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την αίτηση στον δικτυακό τόπο του προγράμματος από τις 14 Δεκεμβρίου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις