Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Match & Develop a Startup στις 18 Ιανουαρίου από NBG Business Seeds και ACEin

Στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας και σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας διοργανώνεται τετραήμερο Bootcamp MATCH & DEVELOP A START-UP για επιλεγμένες startups που συμμετείχαν στον 9ο Διαγωνισμό.

Το Bootcamp διοργανώνεται το απόγευμα της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου 2019 και το τριήμερο από το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019 μέχρι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ο.Π.Α. (ACEin) Κεφαλληνίας 46, 2ος όροφος (απέναντι από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο).

Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τη γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία και την καθοδήγηση που απαιτούνται για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού σας σχεδίου μέσα από:

Mentoring από στελέχη επιτυχημένων startups (που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση ή έχουν έσοδα) και από στελέχη της αγοράς με μεγάλη εμπειρία σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Εξιδεικευμένα workshop σε νομικά θέματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση ιδέας καθώς και σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και σε θέματα business analytics.

Για τις ομάδες σε πιο αρχικό στάδιο θα δοθεί στήριξη για την:

Ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων (mentoring sessions), χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του καμβά επιχειρηματικού σχεδίου (business model Canvas).

Κατανόηση της έννοιας της οικοδόμησης μιας ομάδας εργασίας και πιθανή ενίσχυσή της με νέα μέλη  Υποστήριξη στην ανάπτυξη ενός mockup της επιχειρηματικής τους ιδέας και ικανοτήτων παρουσίασης (pitching)

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου οι επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή και θα αξιολογηθούν.
Η καλύτερη ιδέα που θα αναδειχθεί θα επιβραβευθεί με tablet και με απευθείας συμμετοχή τους στη Β’ Φάση του επόμενου Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας με παράλληλη πρόσβαση σε επιπρόσθετα σεμινάρια εκπαίδευσης και υποστηρικτικές υπηρεσίες του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σε επιλεγμένες ομάδες θα δοθούν δωρεάν υπηρεσίες Amazon, Αpifon και geekbot.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την παρουσία τους στελέχη της Saint Startup, της εταιρείας Census, της δικηγορικής εταιρίας Λαμπαδάριος και Συνεργάτες και της Endeavor Greece. Θα παραστούν εκπρόσωποι funds και συνεργαζόμενων φορέων. Το catering είναι χορηγία του Delivery.gr, ενώ τα αναψυκτικά χορηγούνται από την Green Cola.

Περισσότερες πληροφορίες: [email protected], τηλ: 210-8203827

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις