Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Φινλανδική Wolt ξεκινά τη λειτουργία της στην Αθήνα στις παραδόσεις φαγητού

Έχουμε επανειλημμένα αναφέρει ότι η παράδοση φαγητού είναι μια τεράστια αγορά με έντονο ανταγωνισμό από μικρές και μεγάλες εταιρείες. Η είσοδος της Φινλανδικής Startup Wolt στην Ελλάδα και στην Αθήνα επιβεβαιώνει την συγκεκριμένη δυναμική και στη χώρα μας και έρχεται να τα βάλει με μεγάλους, ήδη εγκατεστημένους, παίκτες.

H Wolt ιδρύθηκε το 2014 και έχει να δείξει σημαντική ανάπτυξη μέχρι σήμερα μια και έχει 1,5 εκατομμύριο χρήστες οι οποίοι παραγγέλνουν από 3.500 συνεργαζόμενα εστιατόρια σε 38 πόλεις και 14 χώρες στην Ευρώπη με πιο πρόσφατη προσθήκη, την Αθήνα. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους παγκοσμίως.

Το διαφορετικό που προσφέρει η Wolt στα της Ελλάδας είναι ότι θα προσφέρει τις παραδόσεις φαγητού με συνεργαζόμενους μεταφορείς με τα χρώματα και τα λογότυπα της εταιρείας ακόμα και στην συσκευασία μεταφοράς.

Η Wolt στοχεύει στα εστιατόρια και όχι τόσο στο πιο πρόχειρο φαγητό με την αρχική κάλυψη να περιλαμβάνει τις περιοχές Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Χολαργού, Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Ψυχικού, Μελισσίων, Βριλησσίων και Ν. Ερυθραίας σε συνεργασία με περισσότερα από 50 εστιατόρια συμπεριλαμβανομένων των Vegan Fairies, Big Cahuna, Il Covo, La Rotisserie, Κρήσσα Γη, Penny Lane, Nama.
Σταδιακά θα καλυφθούν και άλλες περιοχές και εστιατόρια μέσα στο 2019 με την διαδικασία να διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, και γίνεται online, στο app ή το site της Wolt. H πληρωμή είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική.

Ο μεγάλος ανταγωνιστής στην Ελλάδα είναι οι εταιρείες της Delivery Hero, με την efood επικεφαλής, αλλά και η Delivery.gr, αλλά με άλλη στόχευση σε ότι αφορά τα επιχειρήσεις εστίασης. Επίσης, αν και στο efood οι παραδόσεις γίνονται από τα καταστήματα, ωστόσο η εταιρεία προσφέρει και τον δικό της στόλο διανομής σε επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν και αυτές είναι κυρίως τα εστιατόρια.

Η Wolt έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 15.5 εκατ. δολάρια από τα VCs Atomico, Lifeline Ventures, Inventure και EQT Ventures και βρίσκεται σε φάση επέκτασης με την έδρα της εταιρείας να είναι στο Ελσίνκι. Η Startup έχει πλέον ομάδα και γραφεία στο κέντρο της Αθήνας με τον Γενικό Διευθυντή Ελλάδας, Δημήτρη Καρέλο να δηλώνει σχετικά:

«Είναι μεγάλη μας χαρά που η Wolt κάνει τα πρώτα της βήματα στην Αθήνα και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μία ανώτερη εμπειρία παραγγελίας φαγητού από όλες τις απόψεις. Οι Έλληνες καταναλωτές γνωρίζουν και αγαπούν το καλό φαγητό και την άριστη εξυπηρέτηση – δύο χαρακτηριστικά που αποτελούν βασικό DNA της Wolt – και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε πως η πλατφόρμα θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Η εμπειρία μας σε άλλες πόλεις που δραστηριοποιούμαστε στην Ευρώπη δείχνει πως καταφέρνουμε σημαντικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι και για την ελληνική ομάδα, στόχος μας είναι μέσα σε ένα έτος να έχουμε επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές, προσφέροντας σε κάθε λάτρη του καλού φαγητού τη δυνατότητα να ανακαλύπτει και να ζει ακόμα περισσότερες γευστικές εμπειρίες, μέσα από τη Wolt. Μία πραγματικά εύχρηστη πλατφόρμα που διακρίνεται για τη βέλτιστη εμπειρία χρήστη και την ταχύτητα ολοκλήρωσης της παραγγελίας σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μέσω ασφαλούς ηλεκτρονικής πληρωμής».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις