Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο όμιλος OTE καθορίζει τις επενδύσεις της Deutsche Telekom

Η παρουσίαση των πλάνων και του σχεδιασμού της Deutsche Telekom στο Mobile World Congress είχε και έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς δεν ήταν λίγες οι αναφορές της Claudia Nemat στη χώρα μας η οποία χρησιμοποιήθηκε σαν σημείο αναφοράς σε όλες τις εξελίξεις του γερμανικου κολοσσού σε ό,τι αφορά το 5G και την ασφάλεια των δεδομένων.

Όπως είπε η Claudia Nemat, η Ελλάδα θα είναι στις πρώτες χώρες στις οποίες θα γίνει εγκατάσταση κεραιών 5G και θα αναπτυχθεί το δίκτυο, μαζί με Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Πολωνία και Ολλανδία. Ερωτώμενη για το πότε θα ξεκινήσει όλο το project, το χρονοδιάγραμμα τοποθετήθηκε για τις αρχές του 2020, όταν και θα τελειώσει ο διαγωνισμός των συχνοτήτων.

mwc19-emeagr-007-tmobile-1020

Όμως, η Ελλάδα είχε ξεχωριστό λόγο και στο θέμα της ασφάλειας των δεδομένων, καθώς από την μεριά της Deutsche Telekom η ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών είναι πρωταρχικής σημασίας, κάτι που κυριαρχεί σε όλες τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις. Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε πως τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών κάθε χώρας θα παραμένουν στην χώρα τους και δεν θα γίνονται προϊόν συναλλαγής και επεξεργασίας από τους οργανισμούς άλλων χωρών, ακόμα και αν ειναι στο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών της, ενώ εξείρε την συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τον ΟΤΕ και τα τμήματά του.

Πιο συγκεκριμένα η Claudia Nemat, αναφέρθηκε στην ανταλλαγή τεχνολογίας της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ, η δουλειά του οποίου πάνω σε αλγόριθμους αναγνώρισης προτύπων και τεχνητής νοημοσύνης είναι “εξαιρετική”, όπως την χαρακτήρισε η ίδια, ενώ σε συζητήσεις μετά την λήξη της παρουσίασης, μας ενημέρωσε πως ο γερμανικός κολοσσός χρησιμοποιεί τους ελληνικούς αλγόριθμους που κατασκεύασε ο ΟΤΕ στα 5G συστήματά του.

Παράλληλα εξείρε το επίπεδο συνεργασίας με την ελληνική εταιρεία, την οποία χαρακτήρισε πρότυπο συνεργασίας για όλο τον όμιλο της Deutsche Telekom.

Αποστολή #EMEAΤech στο MWC 2019

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις