Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Advantis Medical Imaging: 700.000 ευρώ χρηματοδότηση με την Metavallon VC να “ηγείται”

Η Metavallon VC ανακοίνωσε σήμερα επένδυση seed 700.000 ευρώ στην εταιρεία ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων ιατροτεχνολογικού λογισμικού, Advantis Medical Imaging, με τη συμμετοχή επιχειρηματικών αγγέλων, με την ίδια να ηγείται.

Η Advantis δραστηριοποιείται στο χώρο της Απεικονιστικής Ιατρικής και συγκεκριμένα στο πεδίο ανάπτυξης ιατρικού λογισμικού. Το πρώτο προϊόν της εταιρείας με την ονομασία Brainance, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα νευροαπεικόνισης προσβάσιμη μέσω διαδικτύου. Το Brainance συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση της παραγωγικότητας εντός του διαγνωστικού τμήματος, μέσω της παροχής εξελιγμένων αλγορίθμων και εργαλείων 2D/3D μετεπεξεργασίας, της διαδικτυακής πρόσβασης και της συνεργατικής χρήσης, καθώς επίσης και μέσω του φιλικού περιβάλλοντος χρήσης που επιτρέπει ελαχιστοποίηση του χρόνου ανάλυσης. Οι τελευταίας γενιάς μεθοδολογίες που έχουν ενσωματωθεί και εφαρμόζονται από το Brainance παρέχουν στον χρήστη υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας για την εξαγωγή τόσο ποιοτικών όσο και ποσοτικών αποτελεσμάτων, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την εγκυρότερη και εγκαιρότερη διάγνωση σοβαρών εγκεφαλικών παθήσεων όπως ο εγκεφαλικό όγκος, η σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ο.κ. Το Brainance χρησιμοποιείται ήδη κλινικά από οργανισμούς υγείας όπως νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα εντός της ΕΕ.

Η Advantis ιδρύθηκε το 2016, από τους Ζωή Γιαβρή, Πάρι Ζιώγκα και Δημήτρη Ροζάκη, με στόχο την ενίσχυση της Απεικονιστικής Ιατρικής σε επίπεδο διαγνωστικής αξιοπιστίας, πρόσβασης και ευκολίας χρήσης μέσω της ενσωμάτωσης της Cloud τεχνολογίας. Η τρέχουσα παγκόσμια αγορά λογισμικών ιατρικής απεικόνισης εκτιμάται στα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να αυξηθεί στα 4,5 δισ. ευρώ έως το 2024. Υπολογίζεται ότι περίπου 100 εκατομμύρια εξετάσεις μαγνητικών τομογραφιών πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ενώ το 30% αυτών των εξετάσεων αφορούν τον εγκέφαλο. Η Advantis έχει ήδη συνεργασίες με νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της απευθύνονται τόσο σε νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, οργανισμούς κλινικών ερευνών φαρμακευτικές, και τηλε-ακτινολογικές εταιρείες, όσο και σε ιδιώτες ιατρούς και ερευνητές. Η εταιρεία στελεχώνεται ήδη από καταρτισμένους μηχανικούς λογισμικού, νευροεπιστήμονες και business development επαγγελματίες, και ταυτόχρονα υποστηρίζεται από μια εξειδικευμένη επιστημονική συμβουλευτική ομάδα της οποίας ηγείται ο Δρ. Νίκος Παπανικολάου.

Κατεύθυνση της επένδυσης 

Η επένδυση θα αξιοποιηθεί για την επιτάχυνση των προωθητικών και εμπορικών ενεργειών της εταιρείας, την περαιτέρω βελτίωση και αυτοματοποίηση των υπαρχόντων υπηρεσιών λογισμικού μέσω της ενσωμάτωσης μεθοδολογιών τεχνητής νοημοσύνης, καθώς επίσης και τη διεξαγωγή έρευνας και ανάπτυξης με στόχο την επέκταση σε περαιτέρω ανθρώπινα όργανα όπως ο προστάτης και ο μαστός. Η εταιρεία διευρύνει τις ομάδες της σε Αθήνα και Αϊντχόφεν με επιπλέον προσλήψεις στα τμήματα πωλήσεων, τεχνολογίας και ποιοτικού ελέγχου. Οι θέσεις εργασίας είναι διαθέσιμες εδώ.

Η CEO της Advantis, Ζωή Γιαβρή δηλώνει σχετικά: “H Advantis κάνει την υψηλού επιπέδου ιατρική απεικόνιση προσβάσιμη στον τελικό χρήστη, συνδέοντας τελευταίας γενιάς μεθοδολογίες επεξεργασίας ιατρικής εικόνας με την cloud τεχνολογία, με σκοπό να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία της γνωμάτευσης για τους γιατρούς και να βοηθήσει περαιτέρω τόσο τους ίδιους όσο και τους ασθενείς. Το Brainance, που αποτελεί και το πρώτο προϊόν της εταιρείας, επιτρέπει απομακρυσμένη πρόσβαση στις εξετάσεις, συνεργασία μεταξύ των χρηστών ενώ παράλληλα προσφέρει υψηλότερη ακρίβεια στα παραγόμενα αποτελέσματα. Έχοντας ολοκληρώσει την ανάπτυξη του Brainance στόχος μας είναι η επέκταση της εταιρείας τόσο εμπορικά όσο και τεχνολικά. Τα σχέδια της επόμενης περιόδου περιλαμβάνουν την εδραίωση της Advantis στον Ευρωπαϊκό χώρο, μία πρώτη προσέγγιση της Αμερικανικής αγοράς καθώς και την ανάπτυξη νέων προϊόντων για τον προστάτη και τον μαστό“.

Είμαστε χαρούμενοι που ηγούμαστε της νέας επένδυσης της Advantis μαζί με τους επιχειρηματικούς αγγέλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της απεικονιστικής ιατρικής. Παρατηρούμε ότι η συγκεκριμένη παγκόσμια αγορά αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο και οδηγείται ταχύτατα στην εδραίωση των cloud και data driven λύσεων. Πιστεύουμε ότι η ομάδα της Advantis έχει το επίπεδο να χτίσει ένα κορυφαίο προϊόν στην ιατρική απεικόνιση του εγκεφάλου και να κυριαρχήσει στην αγορά και των 2 πλευρών του Ατλαντικού. Αυτή η επένδυση δίνει στην Advantis το περιθώριο να κατακτήσει τους φιλόδοξους εμπορικούς και προϊοντικούς της στόχους – περιμένουμε σπουδαίες εξελίξεις”, προσθέτει η Μυρτώ Παπαθάνου Partner της Metavallon VC.

Η Metavallon VC δραστηριοποιείται σε Seed επενδύσεις όπως αυτή της Advantis, με ευκαιρίες υποβολής προτάσεων επενδύσεων καθόλη την διάρκεια του έτους. Η εταιρεία συνεχίζει τις Pre-Seed επενδύσεις, αξιολογώντας τις εταιρείες που υποβάλλουν τις προτάσεις τους κατά την διάρκεια των cut-off προθεσμιών, με επόμενη καταληκτική ημερομηνία στις 7 Απριλίου του 2019. Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν την επενδυτική τους πρόταση εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις