Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έλληνες φοιτητές έγιναν CEO της P&G για 2 ημέρες

Εννέα Έλληνες φοιτητές συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό “CEO Challenge 2019” που διοργάνωσε η P&G.

Η νικήτρια ομάδα, αποτελούμενη από έναν Έλληνα, ένα Σέρβο και μια Ρουμάνα φοιτήτρια, κατόρθωσε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή με το επιχειρησιακό της πλάνο και να κερδίσει μία θέση για τον πανευρωπαϊκό τελικό στην Κωνσταντινούπολη, στις 9 Απριλίου.

Το CEO Challenge για 4η χρονιά έφερε κοντά 21 φοιτήτριες και φοιτητές από 6 χώρες της Ευρώπης, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και τη Μολδαβία, οι οποίοι με την καθοδήγηση των στελεχών της P&G, αντιμετώπισαν πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις.

Οι φοιτητές κλήθηκαν να βρουν λύσεις για την ανάπτυξη μίας επιχειρηματικής στρατηγικής για ένα από τα brand της P&G, βασιζόμενες σε πραγματικά στοιχεία. Οργανωμένοι σε ομάδες από διαφορετικές χώρες, ανέλαβαν τη θέση των Chief Executive Officers, συνεργάστηκαν μεταξύ τους, αναπτύσσοντας ικανότητες και δεξιότητες απαραίτητες σε ένα δυναμικό περιβάλλον. Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες είχαν δίπλα τους τα στελέχη της P&G τα οποία σε ρόλο μεντόρων καθοδηγούσαν τους φοιτητές με τις γνώσεις και τις συμβουλές τους.

Ο Δημήτρης, μέλος της νικήτριας ομάδας δήλωσε, «Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, χρειάστηκε να συνεργαστούμε με άτομα από άλλες χώρες που γνωρίζαμε για πρώτη φορά και να μάθουμε να δουλεύουμε ως ομάδα για να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά αισθάνομαι ότι κατάλαβα πως λειτουργεί πραγματικά μία επιχείρηση».

Το CEO Challenge της P&G είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα, διαμορφωμένο με γνώμονα την ενδυνάμωση των νέων με σύγχρονες δεξιότητες και εργαλεία ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τότε που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνολικά 130 μαθητές από διαφορετικές χώρες έχουν βιώσει την εμπειρία του CEO Challenge και πολλοί από αυτούς εργάζονται τώρα με την P & G.

Ο Bogdan Cristescu, HR Director Νοτιοανατολικής Ευρώπης της P&G μίλησε για τη φιλοσοφία του CEO Challenge: «Η πολύ σημαντική δουλειά της οικοδόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας, ξεκινά με τη δημιουργία των ανθρώπων που θα ηγηθούν. Στην P&G για περισσότερα από 180 χρόνια πρωτοπορούμε, εκπαιδεύοντας όχι μέσω έμμεσων και απρόσωπων e-learning διαδικασιών αλλά δίνοντας απευθείας πρόσβαση σε γνώσεις και δεξιότητες που αναπτύσσουν και τα δικά μας στελέχη».

Το CEO Challenge εντάσσεται στην πολύχρονη πρωτοβουλία της P&G να υποστηρίζει με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ανάπτυξη των νέων μέσα από διαδραστικές ημερίδες στις οποίες δίνεται πρόσβαση στα πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης της P&G, συμμετοχή της εταιρίας σε εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια Πανεπιστημίων και άλλων σχετικών φορέων και διοργάνωση εκδηλώσεων για την επιλογή και κάλυψη θέσεων εργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις