Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Excelon λανσάρει τις υπηρεσίες της και τα “βάζει” με Revolut και N26

H FInΤech ψηφιακών πληρωμών Excelon ανακοίνωσε την πανευρωπαϊκή έναρξη των υπηρεσιών της σε mobile app και φυσική κάρτα, με στόχο να μπει στο κέντρο των καθημερινών χρηματοοικονομικών συναλλαγών μας και “σφήνα” στους υπάρχοντες παίκτες!

Με επικεφαλής, στη θέση του προέδρου, τον Γιώργο Κορωνιά, η FinTech Startup εταιρεία, Excelon, είναι έτοιμη να επιχειρήσει το δικό της disrupt, στην ευρύτερη αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς στρατηγικός της στόχος είναι να μετεξελιχθεί στην πρώτη Blockchain τράπεζα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συμμετοχή του Γιώργου Κορωνιά στο εγχείρημα της Excelon έχει προκαλέσει αίσθηση στην αγορά δεδομένης της μακράς και επιτυχημένης πορείας του στο τιμόνι της Vodafone,  και της εμπειρίας του στην προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και στην περαιτέρω στελέχωση της εταιρείας η οποία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. O κ. Κορωνιάς, ανέφερε, στο Startupper, πως: “Όλα ξεκίνησαν από το κινητό. Από το κινητό είμαστε εδώ σήμερα και μιλάμε για την Excelon“.

Στο πλαίσιο αυτό, το Startupper, είναι σε θέση να γνωρίζει πως σημαντικοί “παίκτες” από το εξωτερικό έχουν δει με ενδιαφέρον, που δεν έχει μείνει σε φιλολογικό επίπεδο, την περίπτωση της Excelon.

“Όπλα” της Excelon οι άδειες από Ην. Βασίλειο και Εσθονία και το Mobile App της

Η προσπάθεια αυτή της Excelon, η οποία ιδρύθηκε το 2018 και έχει γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο, Σόφια και Ταλίν, ενισχύεται από τις άδειες και  συνεργασίες που διαθέτει, για ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος , από την FCA του Ηνωμένου Βασιλείου και ανταλλακτηρίου (Exchange) και πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων, από την Εσθονία.

Ταυτόχρονα, η Excelon έχει αναπτύξει και διαθέτει ήδη (σε Android και σύντομα σε iOS, διαθέσιμο εδώ, το mobile App της το οποίο φέρνει το άνοιγμα λογαριασμού IBAN, απόκτηση της Excelon Mastercard και την καθημερινή διαχείριση των χρημάτων στο χέρι του χρήστη, αποφεύγοντας τις τραπεζικές ουρές και διαδικασίες. Τώρα ο κάθε ένας μπορεί να ανοίξει λογαριασμό και να παραγγείλει την κάρτα του σε λιγότερο από 3 λεπτά από τον καναπέ του σπιτιού του.

Η στρατηγική ανάπτυξης της Excelon

Η στρατηγική της Excelon αναπτύσσεται αρχικά σε τρία στάδια – βήματα και αναμένεται να έχει υλοποιηθεί, στο σύνολο της, έως το τέλος του τρέχοντος έτους. 

Πρώτο βήμα: Mastercard
Το πρώτο βήμα της στρατηγικής ανάπτυξης της Excelon, η οποία σήμερα “βγαίνει στον αέρα”, συνδέεται με την έκδοση κάρτας Mastercard και το άνοιγμα λογαριασμού (IBAN) αλλά και την μεταφορά των 67.000 χρηστών του αρχικού wallet στη νέα υπηρεσία digital banking σε App

Σημειώνεται ότι την κάρτα Mastercard της Excelon θα μπορούν να αποκτούν οι μόνιμοι κάτοικοι των ευρωπαϊκών χωρών, απολαμβάνοντας πλήρως τα προνόμια που θα την συνοδεύουν, όσο και αυτοί που βρίσκονται σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα για μικρό χρονικό διάστημα ή για κάποιο άλλο λόγο δεν θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι ή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Η δεύτερη κατηγορία θα μπορεί επίσης, όπως προαναφέραμε να αποκτήσει την κάρτα της Excelon, αλλά με κάποιους όμως περιορισμούς, όπως π.χ. η “φόρτιση” με χρήματα που μπορεί να ανέλθει σε 2.500 ευρώ σε ετήσια βάση.

Δεύτερο βήμα: Crypto Wallet & Exchange
Το δεύτερο βήμα αφορά το λανσάρισμα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, του πρώτου παγκοσμίως, με αυτά τα χαρακτηριστικά, Crypto Wallet & Exchange, καθώς ο κάτοχος της κάρτας Excelon Mastercard θα μπορεί να μετατρέπει άμεσα τα Crypto νομίσματα που διαθέτει σε FIAT νομίσματα και το ανάποδο φυσικά. Ατού της εν λόγω υπηρεσίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι οι άμεσες συναλλαγές, οι ανταγωνιστικές τιμές αγοράς και πώλησης Crypto και βέβαια η δυνατότητα άμεσης φόρτωσης του E-Wallet και της Excelon Mastercard με χρήματα από τις πωλήσεις στο Exchange.

Τρίτο βήμα: Εταιρικοί λογαριασμοί
Το τρίτο βήμα αφορά την δυνατότητα “ανοίγματος” και εταιρικών λογαριασμών. Μεταξύ άλλων, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των εταιρικών λογαριασμών, της Excelon, θα είναι οι χαμηλές προμήθειες εμβάσματος, υπηρεσίες μισθοδοσίας όπως επίσης και πλήθος πρόσθετων υπηρεσιών που θα προστεθούν στις υπηρεσίες που θα απολαμβάνουν οι ιδιώτες πελάτες.

Στο πλαίσιο του Digital Banking Forum, ο co-Founder της Excelon, Νίκος Σκαρλάτος ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία στο χώρο του digital banking μια και η μέχρι σήμερα επαφή με τις τράπεζες είναι πολλές φορές δύσχρηστη, έχει πολλά κόστη ενώ ένα μεγάλο μέρος του κοινού είναι ακόμα αποκλεισμένο από το τραπεζικό σύστημα, περίπου 135 εκατομμύρια στην Ευρώπη συγκεκριμένα.  Παράλληλα φαίνεται να υπάρχει μια αυξανόμενη τάση χρήσης ψηφιακού χρήματος, τόσο μέσω πληρωμών με κάρτες όσο και μέσω Smartphones. Η Excelon, έχει στόχο να γίνει το κέντρο των ψηφιακών πληρωμών στην Ευρώπη σε ότι αφορά τα παραδοσιακά νομίσματα αλλά και τα κρυπτονομίσματα και να είναι η μοναδική εφαρμογή που θα χρησιμοποιεί καθημερινά ο χρήστης για τις οικονομικές συναλλαγές του και όχι μόνο”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις