Οι παγκόσμιες επενδύσεις Fintech ανακάμπτουν δυναμικά το πρώτο εξάμηνο

Η ανάκαμψη έγινε δυναμικά το πρώτο εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας αριθμό ρεκόρ συμφωνιών.

Οι παγκόσμιες επενδύσεις στον τομέα του Fintech ανέκαμψαν δυναμικά το πρώτο εξάμηνο του 2021, αγγίζοντας τα 98 δισ. δολάρια και σπάζοντας ρεκόρ νέων συμφωνιών.

Μετά από μια στάσιμη περίοδο λόγω Covid-19 το 2020, οι χρηματοδοτήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2021 αυξήθηκαν κατά 12 δισ. δολάρια από 87 δισ. δολάρια το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τον αριθμό των συμφωνιών να φτάνει τις 2.456.

Οι παγκόσμιες επενδύσεις VC ανήλθαν σε πάνω από 52 δισ. δολάρια για το εξάμηνο, πλησιάζοντας το ετήσιο ρεκόρ των 54 δισ. δολαρίων που σημειώθηκε το 2018. Στους μεγαλύτερους γύρους VC περιλαμβάνονται η Robinhood (3,4 δισ. δολάρια), η βραζιλιάνικη Nubank (1,5 δισ. δολάρια), η Klarna (δύο γύροι συνολικού ύψους 1,9 δισ. δολαρίων) και η wealthtech Trade Republic με έδρα τη Γερμανία (900 εκατ. δολάρια).

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κατέχουν την πρώτη θέση στη χρηματοδοτήσεις Fintech, με 42,1 δισ. δολάρια, ενώ η Αμερική στο σύνολo της αντιστοιχεί σε 51,4 δισ. δολάρια. Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική μετρά 39,1 δισ. δολάρια σε επενδύσεις, από 26 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ η Ασία αριθμεί 7,5 δισ. δολάρια, από 4,5 δισ. την ίδια περίοδο.

Μεταξύ των κλάδων που έχουν κορυφωθεί μέχρι στιγμής φέτος είναι οι τομείς wealthtech, regtech, κρυπτογράφησης και κυβερνοασφάλειας. Ειδικά τα ψηφιακά νομίσματα και τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία εκτιμάται ότι θα απασχολήσουν στο μέλλον τους επενδυτές, αποτελώντας μια ευκαιρία κέρδους και ένα εισιτήριο για τη διεύρυνση της αγοράς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις