Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Θωρακίζεται έναντι του άτακτου Brexit η Revolut

Έτοιμη να αντεπεξέλθει σε όλα τα πιθανά σενάρια που σχετίζονται με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε δηλαδή υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες, είτε όχι, δηλώνει η Revolut.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, η εταιρεία, παρακολουθεί ενεργά όλα τα πιθανά σενάρια με στόχο την εξασφάλιση των συμφερόντων των πελατών της, προσθέτοντας ότι έχει προχωρήσει ήδη σε όλες τις απαραίτητες διαδικασία και προετοιμασίες ώστε να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της στην Ευρώπη θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταλήξουν σε συμφωνία ή εάν υπάρχει μια περίοδος προσωρινής ανακούφισης, η Revolut σημειώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, καθώς θα συνεχίσει να έχει τα εξουσιοδοτημένα δικαιώματά της (μέσω Revolut Ltd) σε όλη την Ευρώπη, προσθέτοντας παράλληλα ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να γίνει καμία ενέργεια από την πλευρά των πελατών της.

Τι θα συμβεί εάν δεν υπάρχει συμφωνία

Για την περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το Brexit, η Revolut διαβεβαιώνει ότι έχει προχωρήσει ήδη στις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

Συγκεκριμένα, μέσα στο προηγούμενο χρόνο, η εταιρεία δημιούργησε μια νέα ευρωπαϊκή οντότητα (Revolut Payments UAB στην Λιθουανία) για την προετοιμασία ενός αποτελέσματος χωρίς συμφωνία, ενώ συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτή η οντότητα θα είναι πλήρως λειτουργική.

Ήδη, όπως τονίζει, αυτή η νέα οντότητα βρίσκεται τώρα σε beta φάση και καθώς αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit, η ελαχιστοποίηση της ενδεχόμενης διακοπής των υπηρεσιών της είναι το πρωταρχικό μέλημα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη Revolut, σε αυτήν την νέα ευρωπαϊκή οντότητα θα προσχωρήσουν μόνο χρήστες που διαμένουν στον EOX και μόνο σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία.

Ακόμη, όμως, και σε αυτή την περίπτωση, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει οτιδήποτε αφορά με τους πελάτης της, αφού τα στοιχεία του λογαριασμού τους θα παραμείνουν τα ίδια, ενώ και ο τρόπο χρήσης του λογαριασμού θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι οικονομικές και άλλες κανονιστικές προστασίες των πελατών της παραμένουν αναλλοίωτες. Εξάλλου, όπως τονίζει, βάση νόμου, όλα τα χρήματα των πελατών της διατηρούνται σε εγγυημένους λογαριασμούς και οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα επηρεάσει την διασφάλισης των χρημάτων.

Προσθέτει, δε, ότι η νέα ευρωπαϊκή της οντότητα έχει ανοίξει έναν αριθμό λογαριασμών που θα φυλάσσονται τα χρήματα των πελατών της με ασφαλή τρόπο, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μεταφέρει πελάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο στη νέα αυτή οντότητα.

Δεδομένου όμως ότι η νέα ευρωπαϊκή οντότητα της Revolut υπόκειται σε τοπικούς νόμους που δεν αναγνωρίζουν την άδεια οδήγησης ως ενιαία έγκυρη μορφή αναγνώρισης, η εταιρεία τονίζει ότι όσοι πελάτες άνοιξαν και επικύρωσαν τον λογαριασμό τους με άδεια οδήγησης θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε επαλήθευση της διαδικασίας επικύρωσης χρησιμοποιώντας διαβατήριο ή κρατική ταυτότητα.

Ελλάδα και Revolut

Αναφορά με την παρουσία της στην Ελλάδα, η Revolut επισημαίνει πως σε ό,τι έχει να κάνει με το Brexit θα συνεχίσει να ενεργεί προς το συμφέρον των πελατών της.

Προσθέτει, δε, ότι συνεχίζει την επένδυσή της στην ελληνική αγορά, επεκτείνοντας την εργασιακή της δραστηριότητα στην Αθήνα, με το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, όπως Head of Growth – Mediterranean (Greece-Cyprus-Malta). Από την άλλη ο μέχρι σήμερα Country Manager για Ελλάδα – Κύπρο και Μάλτα, Δημήτρης Λιτσικάκης, αποχώρησε από την Εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει η εταιρεία, η Ελλάδα αποτελεί για τη Revolut μια αγορά ζωτικής σημασίας και ρυθμιστής τόσο των Βαλκανίων όσο και της Aνατολικής Mεσογείου, ενώ προσθέτει ότι σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο αριθμός των χρηστών της αυξήθηκε κατά 400% μέσα σε ένα 1 χρόνο (230.000 χρήστες).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις