Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρωτοβουλία crowdfunding από το TEDxAthens

Μια νέα πρωτοβουλία κοινωνικής χρηματοδότησης (crowdfunding) αναλαμβάνει το TEDxAthens, με στόχο να μεταφέρει γνώσεις, ιδέες και καλές πρακτικές σε όλη την Ελλάδα.

Το «The Wagon Project» ​θα είναι ένας τόπος συνάντησης, μια κινητή πλατφόρμα γνώσης και πληροφορίας, αλλά και ένας καταλύτης αλλαγής για τις τοπικές κοινωνίες που θα επισκεφθεί.

Μέσα από μικρές τοπικές εκδηλώσεις στην λογική και το πνεύμα του ΤΕDx, θα φυτέψει σπόρους καινοτομίας, έμπνευσης και δημιουργικότητας. Θα έρθει σε επαφή με μαθητές και δασκάλους τοπικών σχολείων, αλλά και με κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη.

Θα ερευνήσει, θα εξερευνήσει και θα καταγράψει ανάγκες. ​Το «The Wagon Project» ​θα χαρτογραφήσει και θα γεφυρώσει εθελοντικές οργανώσεις και κινήματα πολιτών ανά την Ελλάδα, με στόχο να δημιουργήσει κανάλια επικοινωνίας, να μεταφέρει τεχνογνωσία, καλές πρακτικές και εκπαιδευτικά προγράμματα, με απώτερο σκοπό την αναγνωρισιμότητα τους, την βελτίωση της οργάνωσης και της αποτελεσματικότητάς τους.

Το πρώτο ταξίδι έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2015, ενώ ο στόχος είναι να ακολουθήσουν άλλα 5 για το πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Ταξιδιώτης μπορεί να γίνει ο καθένας από εμάς που επιθυμεί να βοηθήσει το «The Wagon Project» να κάνει πραγματικότητα την αποστολή του, δίνοντας ένα καλό παράδειγμα σε όλους για το τι μπορεί να επιτευχθεί με λίγα χρήματα αλλά με πολλή αγάπη, μεράκι και αλληλεγγύη.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποστήριξη της νέας αυτής πρωτοβουλίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις