Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Προτάσεις στον Γιούνκερ στέλνουν οι ελληνικές startups

Στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί αύριο, Παρασκευή, και το Σάββατο 5 και 6 Δεκεμβρίου η Σύνοδος προέδρων Νεολαιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι ευρωπαϊκές startup εταιρείες.

Πρόκειται για μία εξάμηνη καθιερωμένη σύνοδο στην οποία συμμετέχουν 120 νέοι πολιτικοί από τις κεντροδεξιές νεολαίες της Ευρώπης. Στη διάρκεια της Συνόδου της Αθήνας θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί ένα πακέτο 30 μέτρων για την στήριξη των startups σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Οι προτάσεις που θα προκύψουν και μετά από διάλογο με νέους επιχειρηματίες από την ελληνική startup σκηνή, θα κατατεθούν στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, τον Ιανουάριο του 2015.

Αυτές οι προτάσεις αφορούν:
– Νέα προγράμματα απευθείας χρηματοδότησης και δανείων για startups από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων,
– Την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής νομικής μορφής για startups που θα υπερβαίνει τις εθνικές γραφειοκρατίες και θα επιτρέπει την απευθείας πρόσβαση σε 28 εθνικές αγορές,
– Τη μείωση της φορολογίας και την απλοποίηση των φορολογικών συστημάτων και λογιστικών υποχρεώσεων για startups
– Την δημιουργία EU Startup Visa για όσους θέλουν να επενδύσουν ή να ιδρύσουν καινοτόμες startups εντός ευρωπαϊκών συνόρων.

Ανοικτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ‘The HUB Events’ την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 16.00 όπου νέοι επιχειρηματίες και νέοι πολιτικοί θα ενώσουν τις φωνές τους. Την πλευρά της επιχειρηματικότητας θα εκπροσωπήσουν οι Δημήτρης Καλαβρός του TEDxAthens, Πάνος Μελισσαρόπουλος της Moosend, Σωτήρης Συρμακέζης της Τράπεζας Πειραιώς, Νεκτάριος Συλλιγαρδάκης της Zoottle και Στάθης Κουτσογεώργος της Radiojar. Τον κόσμο της πολιτικής θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος των Νεολαιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος των Νεολαιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Tom Vandenkendelaere και ο Marcello Gamberale, σύμβουλος της αντιπροέδρου του ΕΛΚ Lara Comi και νέος επιχειρηματίας και ο ίδιος. Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις