Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επιστημονικό Πάρκο Πατρών: Έναρξη 2ου κύκλου Proof of Concept

To Επιστημονικό Πάρκο Πατρών( (ΕΠΠ) ανακοινώνει την έναρξη του 2ου κύκλου του προγράμματος Proof of Concept με στόχο να δώσει την δυνατότητα στους ερευνητές να προωθήσουν τις ερευνητικές τους ιδέες και να τις μετατρέψουν σε προϊόντα.

Η διαδικασία υποβολής προτάσεων και αξιολόγησης θα γίνεται κάθε 6 μήνες με την προθεσμία υποβολής προτάσεων να είναι η 10η Μαΐου 2019.

Η διαδικασία μεταφοράς μιας καινοτομίας στο στάδιο της εμπορευματοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της ιδέας, το δυναμικό της αγοράς και το σχέδιο των εφευρετών, μπορεί να γίνει με:

α. την παρουσίαση του ώριμου προϊόντος σε ένα ευρύ φάσμα επενδυτών, ή
β. τη δημιουργία επιχείρησης η οποία θα προχωρήσει στην πιλοτική παραγωγή και διάθεση του προϊόντος.

Στο πρόγραμμα Proof of Concept μπορούν να υποβάλλουν ερευνητές και ερευνητικές εταιρείες από όλη την Ελλάδα.
Τη διαχείριση του προγράμματος και την αξιολόγηση των προτάσεων κάνει Συμβουλευτική Επιτροπή με μέλη τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές τεχνολογικό οικοσύστημα.

Το πρόγραμμα Proof of Concept υποστηρίζεται οικονομικά από δωρητές. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 500.000€ ετησίως για την υποστήριξη 10 ιδεών (μέχρι 50.000 για κάθε έργο). Τα έργα που απαιτούν περισσότερο χρόνο ωρίμανσης θα μπορούν να επεκταθούν για 6 επιπλέον μήνες χωρίς να αυξηθεί η οικονομική υποστήριξη τους. Κάθε έργο θα αξιολογείται συνεχώς και θα διακόπτεται η υποστήριξή του αν αξιολογηθεί αρνητικά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Μετά το πέρας της υποβολής των προτάσεων, θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης της κάθε υποβληθείσας πρότασης από τους αξιολογητές στα μέσα Μαΐου. Το ΕΠΠ προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει ως αξιολογητής κάνοντας εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου 2019.
Οι αξιολογητές είναι έμπειρα άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα συντάξουν συγκεκριμένη συνοπτική έκθεση για κάθε πρόταση. Δεν ανταμείβονται για τις υπηρεσίες τους.
Κάθε πρόταση θα αξιολογηθεί από 3 αξιολογητές και κάθε αξιολογητής θα αξιολογήσει έως και 2 προτάσεις. Κάθε αξιολογητής θα πρέπει να επιλέξει μέχρι 3 θεματικούς τομείς στους οποίους θα αξιολογήσει την πρόταση.

Τη διαχείριση του προγράμματος και την αξιολόγηση των προτάσεων κάνει Συμβουλευτική Επιτροπή με μέλη τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές τεχνολογικό οικοσύστημα. Κάθε έργο που θα χρηματοδοτηθεί θα αξιολογείται συνεχώς και θα διακόπτεται η υποστήριξή του αν αξιολογηθεί αρνητικά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Στις 13 Ιουνίου 2019 θα ανακοινωθούν επίσημα από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του προγράμματος οι προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν.

Αναλυτικές πληροφορίες στο http://www.psppoc.gr/ ή μπορείτε να επικοινωνείτε με την Μαρία Κωνσταντίνου στο 2610 911557 & [email protected].

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις