Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple και Qualcomm ήρθαν σε συμφωνία και η Intel σταματάει την ανάπτυξη chip 5G

Δυο κερδισμένους και έναν ηττημένο είχε η χθεσινή ανακοίνωση για την συμφωνία μεταξύ Apple και Qualcomm, μετά από μια πολυετή διαμάχη, μια διαμάχη που έβαζε την Intel στο παιχνίδι της κινητής τηλεφωνίας και ειδικά στο 5G.

Στο πλαίσιο της διευθέτησης, η Apple υπέγραψε μια πολυετή σύμβαση προμήθειας chip κινητής τηλεφωνίας και συμφώνησε να πραγματοποιήσει μια εφάπαξ πληρωμή στην Qualcomm, το ποσό της οποίας δεν ανακοινώθηκε.

Επίσης, αν και δεν ανακοινώθηκε επίσημα, η συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνει και τα επερχόμενα 5G modem της Qualcomm για τα κινητά της Apple, κάτι που βγάζει και την Huawei από το παιχνίδι της προμήθειας της αμερικανικής εταιρείας με 5G ολοκληρωμένα μια και η Huawei είναι αρκετά μπροστά στην ανάπτυξή τους.

Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν από κοινού να σταματήσουν την επίδειξη ισχύος που κρατάει εδώ και 6 χρόνια, ενώ η ρύθμιση των μεταξύ τους διαφορών έχει διεθνή ισχύ, κάτι που σημαίνει πως καταργεί όλες τις διαφορές που έχουν οι δύο εταιρείες συμπεριλαμβανομένων και των απαιτήσεων που αφορούν τρίτους κατασκευαστές που φτιάχνουν εξαρτήματα για την Apple.

Σύμφωνα με νομικούς αναλυτές, η κίνηση αυτή αν και φάνηκε αιφνιδιαστική, ήταν η σωστή κίνηση και από τις δύο εταιρείες. Όπως επισημάνθηκε, η συμφωνία είναι μια αδιαμφισβήτητη νίκη για την Qualcomm, η οποία θα πάρει ένα σεβαστό ποσό από την Apple, η οποία στην ουσία με αυτή την κίνηση “παραδέχεται” πως ήταν αυτή που έφταιγε για την διαμάχη. Εκτός από την Apple όμως, η συμφωνία έχει και έναν ακόμα ηττημένο, ακόμα και αν αυτός δεν ήταν ανάμεσα στα δύο μέρη, και αυτός δεν είναι άλλος από την Intel, η οποία δεν θα έχει καμία ευκαιρία να πουλήσει τα 5G τσιπάκια της στην Apple και την τεράστια αγορά της.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας αυτής η Intel ανακοίνωσε ότι σταματάει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων 5G για Smartphones και αμέσως  η μετοχή της ανέβηκε!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις