Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκίνησε ο 2ος κύκλος Προθερμοκοιτίδας που οργάνωνουν η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων THERMI και το American College of Thessaloniki

Ο δεύτερος κύκλος Προθερμοκοιτίδας που οργανώνουν  η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων THERMI AE και το Entrepreneurship Hub του American College of Thessaloniki ξεκίνησε την Τετάρτη 17 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της THERMI AE.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων THERMI AE, που επενδύει, από το 2004 σε τεχνολογίες αιχμής και καινοτομικά προϊόντα με την δημιουργία νέων τεχνολογικά καινοτόμων εταιρειών και φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της νεοσύστατες, καινοτόμες επιχειρήσεις στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου εταιρικού συστήματος υποστήριξης, και το Entreprenuership Hub του American College of Thessaloniki, το ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, ενός από τους πιο σημαντικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας με προσφορά άνω των 125 ετών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης και ωρίμανσης του startup οικοσυστήματος της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και της γεφύρωσης του με το οικοσύστημα της Αθήνας και του εξωτερικού.

Στόχος της Προθερμοκοιτίδας είναι η συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων και των επιχειρήσεων για την μεταφορά της έρευνας από το εργαστήριο στη δημιουργία νεοσύστατων επιχειρήσεων, η στήριξη των ομάδων στα πρώτα βήματα τους με την δωρεάν παροχή ενός ολοκληρωμένου εργασιακού περιβάλλοντος, η καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη και μέντορες στην αντιμετώπιση και αποφυγή συνηθισμένων εμποδίων, και η προετοιμασία του επιχειρηματικού σχεδίου ώστε να καταστεί έτοιμο προς χρηματοδότηση από τα Funds του Equifund.
Να διαπιστωθεί δηλαδή μέσα σε αυτό το σύντομο διάστημα η βιωσιμότητα υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου των μελών, η ενδυνάμωση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και η διοχέτευση στην αγορά νεοσύστατων επιχειρήσεων έτοιμων για χρηματοδότηση.

Απώτερος σκοπός είναι η μείωση του brain drain ιδιαίτερα στους νέους και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου κάθε καλή καινοτόμα ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε βιώσιμη επιχείρηση.

Οι οχτώ ομάδες που πέρασαν στον δεύτερο κύκλο της Προθερμοκοιτίδας είναι οι:

Mytask.gr – Marketplace για καθημερινές υπηρεσίες / εργασίες από ιδιώτες σε ιδιώτες.
Esend24.gr – Πλατφόρμα σύγκρισης τιμών αποστολών courier σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Stay Alive – Serious Game εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Canav Oil – Μονάδα εκχύλισης παραγώγων θεραπευτικής κάνναβης.
MovieR – Εφαρμογή που παρέχει Real Time πληροφορίες στον θεατή σύμφωνα με το αυτό που παρακολουθεί
Virtual Reality – Εκπαιδευτικά προγράμματα σε Virtual Reality περιβάλλον στοχευμένα σε χαρισματικά παιδιά
Dailyeconomics.gr – Πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης πάνω σε θέματα οικονομίας για τον καθημερινό χρήστη
Marketplace για BIO προϊόντα – Πλατφόρμα ανάδειξης και μεταφοράς πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων.

Οι ομάδες αυτές θα λάβουν πρόσβαση σε co-working space, καθημερινό mentoring και καθοδήγηση από τα στελέχη της THERMI A.E. σε θέματα business plan, marketing plan, νομικά και λογιστικά, δικτύωση με επαγγελματίες και επιχειρηματίες του κλάδου τους, συμμετοχή σε εργαστήρια πάνω σε εξειδικευμένα θέματα επιχειρηματικότητας και πρόσβαση σε επιχειρηματικές συμβουλές αλλά και σε επενδυτικά κεφάλαια.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το Pitching Event στο οποίο οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις ιδέες και τα business plan τους σε κοινό που περιλαμβάνει Venture Capital Funds, Angel Investors και επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα θα δοθούν χρηματικά έπαθλα σε τρεις ομάδες καθώς και δωρεάν υπηρεσίες για ένα επιπλέον 6μηνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις