Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IDC: Οι βιομηχανίες που θα επενδύσουν περισσότερα στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Σημαντικές επενδύσεις στις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες, που επιτρέπουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων, των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, πραγματοποιούν οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Μόνο το 2019, οι επιχειρήσεις παγκοσμίως θα επενδύσουν περί το $1,2 τρις στον ψηφιακό μετασχηματισμό, επιχειρώντας να εξασφαλίσουν μια θέση στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία. Σύμφωνα με νέο report της IDC, οι δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό από πλευράς επιχειρήσεων θα είναι το τρέχον έτος αυξημένες κατά 17,9% σε σχέση με το 2018. Μάλιστα, οι παγκόσμιες επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό θα ανέλθουν σε περισσότερα από $6 τρις τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η ισχυρή αύξηση των επενδύσεων στις τεχνολογίες, που σχετίζονται με τον  ψηφιακό μετασχηματισμό, αφορά σε όλους τους επιμέρους τομείς της οικονομίας και θα κυμανθεί, κατά μέσο όρο, μεταξύ 15% και 20% ετησίως έως το 2022, ενώ ο χρηματοπιστωτικός τομέας προβλέπεται να είναι αυτός με την ταχύτερη ανάπτυξη, με μέσο ετήσιο ρυθμό 20,4% μεταξύ 2017 και 2022.

Οι δύο βιομηχανίες, που θα επενδύσουν περισσότερο στον ψηφιακό μετασχηματισμό το 2019, είναι η μεταποίηση ($221,6 δις) και οι κατασκευές ($124,5 δις). Και για τις δύο βιομηχανίες, η κορυφαία προτεραιότητα στις δαπάνες για τον  ψηφιακό μετασχηματισμό είναι η “έξυπνη” κατασκευή.

Το λιανικό εμπόριο θα είναι η επόμενη μεγαλύτερη βιομηχανία το 2019, ακολουθούμενη από τις μεταφορές και τις επαγγελματικές υπηρεσίες. Με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 21,4%, ο κλάδος των επαγγελματικών υπηρεσιών να ξεπεράσει τις μεταφορές, όσον αφορά τις συνολικές δαπάνες έως το 2020.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της IDC, ο καθένας από αυτούς τους κλάδους έχει ένα διαφορετικό συνδυασμό στρατηγικών προτεραιοτήτων, όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Από πλευράς τεχνολογίας, οι επενδύσεις σε hardware και υπηρεσίες θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 75% όλων των δαπανών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό το 2019. Οι δαπάνες για υπηρεσίες θα ανέλθουν στα $154 δις, ενώ οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας στα $102 δις. Οι δαπάνες για το hardware θα κατανεμηθούν σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού για επιχειρήσεις, των προσωπικών συσκευών και της υποδομής IaaS. Οι δαπάνες για λογισμικό, που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, θα ανέλθουν συνολικά σε $253 δις το 2019. Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες  θα είναι το IaaS (35,9%), το λογισμικό ανάπτυξης εφαρμογών (26,7%) και οι επιχειρηματικές υπηρεσίες (26,5%). “Ο ψηφιακός μετασχηματισμός εξελίσσεται τάχιστα στο μεγαλύτερο μοχλό επενδύσεων και έργων νέας τεχνολογίας μεταξύ των επιχειρήσεων”, σημειώνουν οι αναλυτές.

To άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Sepe.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις