Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Β2Β Startups Τεχνητής Νοημοσύνης “εκτοξεύονται” με χρηματοδοτήσεις πάνω από 1 δισ. δολάρια την βδομάδα!

Ακάθεκτα προχωράνε τα VCs στην χρηματοδότηση τεχνολογικών εταιρειών που ασχολούνται με Τεχνητή Νοημοσύνη σε θέματα υπηρεσιών προς άλλες επιχειρήσεις, με πάνω από 1 δισ. δολάρια να επενδύονται κάθε εβδομάδα. Το μερίδιο του λέοντος στις χρηματοδοτήσεις αυτής της εβδομάδας πήρε η κινεζική Megvii ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια διανεμήθηκαν στο χώρο των εταιρικών διανομών, των logistics και φυσικά στον εναλλακτικό δανεισμό μικρών επιχειρήσεων.

Megvii 

Με νέα χρηματοδότηση που άγγιξε τα 750 εκατ. δολάρια, η Megvii ανακηρύχτηκε ο “Βασιλιάς της εβδομάδας.  Η εταιρεία που είναι γνωστή και ως Face++ εξασφάλισε χρηματοδότηση από τo Bank Of China Group Investment η οποία ενίσχυσε την αποτίμηση της εταιρείας σε πάνω από 4 δισ. δολάρια. Στον γύρο επίσης συμμετείχαν ο όμιλος Macquarie και ο όμιλος Alibaba, ενώ η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε θα χρησιμοποιήσει τα αντληθέντα κεφάλαια για την αύξηση του προσωπικού και την επέκταση της, ενώ ετοιμάζει την IPO της αργότερα μέσα στη χρονιά.

Gett

Η δευτεραθλήτρια της εβδομάδας Βρετανική Gett σήκωσε 200 εκατ. δολάρια για τις υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων της με ειδίκευση στο B2B. Η εταιρεία που στοχεύει στα εταιρικά ταξίδια τράβηξε την προσοχή των επενδυτών και έχει φτάσει πια σε μια αποτίμηση 1,5 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται επίσης για την IPO της η οποία αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο το 2020. H Gett δραστηριοποιείται στην Βρετανία, το Ισραήλ, τη Ρωσία και την Νέα Υόρκη. Στους επενδυτές της εταιρείας περιλαμβάνονται οι VW, MCI και Access

FLEXE

Ονομάστηκε η “Airbnb για τις αποθήκες” και η πρόταση της για σύνδεση των λιανοπωλητών με λύσεις αποστολών και αποθήκευσης κατά παραγγελία, έφεραν στα ταμεία της 43 εκατ. δολάρια. Η Flexe, με έδρα το Ουάσιγκτον, εξασφάλισε χρηματοδότηση δεύτερου γύρου από την Activate Capital και την Tiger Global Management, με τη συμμετοχή της Madrona Venture Group, ενώ στον γύρο συμμετείχαν και οι υπάρχοντες επενδυτές Redpoint Ventures, Prologis Ventures και άλλοι.

Kinara Capital

Η Kinara Capital με έδρα την Ινδία  ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση αυτήν την εβδομάδα, ύψους 14,3 εκατομμυρίων δολαρίων, υπό την αιγίδα VCs και ιδιωτικών επενδυτών.H εταιρεία στοχεύει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με τη λύση δανεισμού της και θα χρησιμοποιήσει την επένδυση – με επικεφαλής τους Gaja Capital, GAWA Capital, Michael & Susan Dell Foundation και Patamar Capital – για να επιταχύνει την ανάπτυξη και να επενδύσει στην υποκείμενη τεχνολογία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προγραμματίζει να βελτιώσει τις δυνατότητες αυτόματης πληρωμής και αυτόματης εκταμίευσης και να αναπτύξει αλγορίθμους μηχανικής μάθησης για να επεκτείνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε κεφάλαια.

Thunes

Η εταιρεία διασυνοριακών πληρωμών της Σιγκαπούρης, Thunes ανακοίνωσε 10 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Σειράς Α, καθώς σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία της στις Η.Π.Α., τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γαλλία, καθώς αναπτύσσει τις λειτουργίες πληρωμών της, οι οποίες περιλαμβάνουν πληρωμές peer-to-peer (P2P), μαζικές εταιρικές πληρωμές, ψηφιακές πληρωμές και λύσεις πληρωμών B2B. Τον γύρο ηγήθηκε η GGV Capital.

Data Gumbo

O πρώτος γύρος χρηματοδότησης της Data Gumbo , που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, θα βοηθήσει την εδρεύουσα στο Τέξας εταιρεία Blockchain-as-a-Service (BaaS) να ενισχύσει τη θέση της στον χώρο διαχείρισης έξυπνων συμβάσεων. Στοχεύοντας τον τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου, η Data Gumbo προσέλκυσε επενδύσεις από τις Saudi Aramco Energy Ventures και την Equinor Technology Ventures. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυο της και να διευρύνει το προσωπικό της τόσο στο Τέξας όσο και στα κεντρικά της στη Νορβηγία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις