Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Jeff Bezos δηλώνει “ενθουσιασμένος” με το AutoTech

Σε μια συνάντηση με το προσωπικό τον Μάρτιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, δήλωσε στους υπαλλήλους ότι είναι ενθουσιασμένος από τις τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας,σύμφωνα με το CNBC.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Amazon επένδυσε 700 εκατομμύρια δολάρια στην Startup ηλεκτρικών οχημάτων Rivian τον Φεβρουάριο.

“Αν σκεφτείτε την αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή, συμβαίνουν πολλά πράγματα – Uber- οποίηση, ηλεκτροδότηση, διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα- γι ‘αυτό είναι μια συναρπαστική βιομηχανία”, δήλωσε ο Bezos σύμφωνα με μια ηχογράφηση της συνάντησης που επικαλείται το CNBC.

Τα σχόλια αυτά δείχνουν το ενδιαφέρον της Amazon για την αυτοκινητοβιομηχανία και γιατί η εταιρεία επένδυσε όχι μόνο στην Rivian, αλλά και στην self-driving Startup Aurora.

Η Rivian είναι γνωστή για τα ηλεκτρικά φορτηγά της και έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 1,4 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων 500 εκατ. δολαρίων από τη Ford τον Απρίλιο. Η Aurora, η οποία ξεκίνησε από πρώην στελέχη της Uber, Google και Tesla, υπολογίζεται ότι αξίζει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια μετά τη χρηματοδότηση ύψους 530 εκατ. δολαρίων τον Φεβρουάριο.

Μετά τις δύο αυτές επενδύσεις, το μερίδιο ιδιοκτησίας της Amazon σε ιδιωτικές εταιρείες έφτασε τα 1,4 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο, σημειώνοντας την πρώτη φορά που πέρασε το όριο του 1 δισ. δολαρίων από το 2015.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις