Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση 600 εκατ. ευρώ για την DoorDash

Μόλις τρεις μήνες αφού συγκέντρωσε 400 εκατ. δολάρια, η DoorDash επιβεβαίωσε ότι σήκωσε ακόμα 600 εκατ. δολάρια, σε νέο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τη Darsana Capital Partners.

Με την τελευταία χρηματοδότηση, η Startup με έδρα το San Francisco, συμπληρώνει το ένα δις για φέτος, τα μισά χρήματα από όσα έχει σηκώσει συνολικά από την ίδρυσή της το 2013.

Ο τελευταίος γύρος αυξάνει την αξία της DoorDash από 7 σε 12,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO της, Tony Xu. “Αυτό μας επιτρέπει να φέρουμε το μέλλον νωρίτερα”, λέει ο Xu στο Forbes.

Τα νέα αυτά έχουν κλονίσει μερικούς από τους “αντιπάλους” της DoorDash, σε μια αγορά που είναι ήδη πολύ ανταγωνιστική. Η ένταση γύρω από τις εμπορικές συναλλαγές ΗΠΑ – Κίνας έθεσε τις αγορές σε επισφαλή κατάσταση, επηρεάζοντας τη μετοχή της Grubhub. Η Postmates, που ανακοίνωσε ότι θα έβγαινε στο χρηματιστήριο τον Φεβρουάριο, ακόμα δεν έχει δημοσιοποιήσει κάτι, ενώ η έξοδος της Uber στο χρηματιστήριο, αρχές Μαΐου, ήταν απογοητευτική.

Ωστόσο ο Xu δεν ανησυχεί για τα παραπάνω. “Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν έχουν αντίκτυπο στο πως σκεφτόμαστε την επιχείρηση μας ή στο πως έχουμε σκεφτεί το μέλλον μας”, λέει.

Ούτε οι επενδυτές όμως φαίνεται να έχουν τρομάξει. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Amazon ανακοίνωσε ότι ηγείται μιας χρηματοδότησης 575 εκατ. δολαρίων στη βρετανική Deliveroo, ανεβάζοντας τη συνολική της χρηματοδότηση στα 1,5 δισ. δολάρια.

Πριν από τρία χρόνια, δεν φαινόταν ότι η DoorDash θα γίνει ο κυρίαρχος του delivery. Το 2016, για παράδειγμα, η Startup έλαβε κατώτερη χρηματοδότηση από αυτή που είχε ως στόχο, και τους επόμενους μήνες πολλές ακόμα Startups φαγητού απέτυχαν. Αυτό όμως άλλαξε και τώρα το μερίδιο αγοράς της DoorDash έχει ξεπεράσει αυτό της Postmates και της Uber Eats στις Η.Π.Α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις