Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

VOOM: 5 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση για την Startup ασφάλισης προσωπικών μετακινήσεων

Η ασφαλιστική εταιρεία “ειδικών μεταφορών” VOOM, με έδρα το Τελ Αβίβ, βγήκε από την αφάνεια συγκεντρώνοντας 5 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Arbor Ventures και τις F2 Capital, Verizon Ventures, Kaedan Capital, Plug and Play Ventures.

Η VOOM είναι το δεύτερο προϊόν της εταιρείας με το πρώτο να είναι το SkyWatch.AI, το οποίο προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα για drones. Η Voom προσφέρει “on demand ασφάλιση για περιστασιακή χρήση μέσων όπως e-scooters, μηχανοκίνητων σκαφών, μικρών αεροπλάνων κ.α.”, αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Η Startup χρησιμοποιεί μια μηχανή ανάλυσης κινδύνου που αναπτύχθηκε από τη SkyWatch.AI για τα drones και βασίζεται σε δεδομένα τηλεμετρίας. Η πλατφόρμα της VOOM συλλέγει δεδομένα μετακινήσεων για την αξιολόγηση του κινδύνου σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να προσαρμόσει τις ασφαλιστικές πολιτικές της.

Με την άνοδο των on demand υπηρεσιών μετακινήσεων, όπως τα ηλεκτρικά πατίνια, ανακαλύψαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί δεν είναι καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος”, αναφέρει ο Tomer Kashi, ιδρυτής και CEO της VOOM. “Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν το γνωρίζουν. Η VOOM εγγυάται ότι οι χρήστες των ειδικών αυτών μέσων μεταφοράς, μπορούν να έχουν ασφάλεια on-the-go από τα κινητά τους, όπου κι αν βρίσκονται“, συνεχίζει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις