Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sim & Cure: 3 εκατ. ευρώ σήκωσε η γαλλική Startup για την θεραπεία του ανευρύσματος εγκεφάλου

Η HealthTech Startup Sim & Cure, με έδρα το Παρίσι, συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ από τις Elaia και IT Translation.

Η εταιρεία Sim & Cure, που ιδρύθηκε το 2014, εργάζεται επί του παρόντος στο Sim & Size, μια σουίτα λογισμικού που βοηθά στη θεραπεία του ανευρύσματος εγκεφάλου, μια αρτηριακή δυσπλασία που εμφανίζεται σε 1 στους 50 ανθρώπους στον κόσμο.

Η παραδοσιακή θεραπεία περιλαμβάνει νευροαγγειακά προσθετικά, το μέγεθος των οποίων δεν είναι πάντα σωστό. Μάλιστα, στην πραγματικότητα, είναι υπερμεγέθη στο 92% των περιπτώσεων, σύμφωνα με την Sim & Cure.

Το λογισμικό της Startup προσομοιώνει το μέγεθος και το είδος των προσθετικών, λαμβάνοντας υπόψιν την ανατομία του ασθενούς και βοηθά στην επιλογή του κατάλληλου για κάθε περίπτωση, μειώνοντας την πιθανότητα αποτυχίας.

Η εταιρεία λέει ότι το προϊόν της έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία περισσότερων από 1.500 ασθενών σε 250 νοσοκομεία.

Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε αποδείξει ότι η Sim & Size θα μπορούσε να βελτιώσει δραστικά τη φροντίδα των ασθενών στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Mathieu Sanchez, Διευθύνων Σύμβουλος της Sim & Cure. “Ο στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι η αναπαραγωγή του ευρωπαϊκού μοντέλου στις ΗΠΑ και η διευκόλυνση της πρόσβασης στο λογισμικό. Πιστεύουμε πραγματικά ότι το Sim & Size θα μπορούσε να γίνει ένα πρότυπο θεραπείας για το εγκεφαλικό ανεύρυσμα. Σχεδιάζουμε επίσης να ξεκινήσουμε έναν νέο κύκλο για να προχωρήσουμε περαιτέρω στην εξασφάλιση της θεραπείας του ασθενούς παρέχοντας πιο αξιόπιστες πληροφορίες στους γιατρούς πριν από τη χειρουργική επέμβαση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις