Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η μηχανική μάθηση “ζωντανεύει” πίνακες ζωγραφικής

Ερευνητές μηχανικής μάθησης ανέπτυξαν ένα σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει ζωντανή κίνηση από μία μόνο εικόνα του προσώπου ενός ανθρώπου, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε από το Al Center της Samsung.

Πρόκειται για μια νέα μέθοδο, με την οποία τοποθετούνται στοιχεία ενός οποιουδήποτε προσώπου σε ένα άλλο πρόσωπο – ενός σε έναν πίνακα ζωγραφικής, για παράδειγμα- κάνοντας το δεύτερο να παίρνει τις εκφράσεις του πρώτου.

Η μέθοδος από μόνη της δεν είναι κάτι καινούριο. Μπορούσαμε ήδη να κάνουμε ένα πρόσωπο σε ένα βίντεο να “κάνει” ό,τι ένα άλλο, από την άποψη του τι λέει ή που κοιτάζει. Ωστόσο, οι περισσότερες μέθοδοι για αυτό μέχρι τώρα απαιτούσαν σημαντικό όγκο δεδομένων, για παράδειγμα βίντεο ενός ή δύο λεπτών για ανάλυση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Samsung η νέα μέθοδος, χρησιμοποιώντας μόνο μία εικόνα ενός προσώπου, μπορεί να δημιουργήσει βίντεο με το πρόσωπο να στρέφεται, να μιλάει και να κάνει συνηθισμένες εκφράσεις – με όχι άψογη αλλά πειστική ομοιότητα.

Όσο πιο πολλά δεδομένα διαθέτει, τόσο το καλύτερο, ωστόσο μπορεί να το κάνει με μία μόνο φωτογραφία. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατό να πάρουμε μια φωτογραφία του Einstein, της Marilyn Monroe ή της Mona Lisa και να την κάνουμε να κινείται ή να μιλάει σαν κανονικός άνθρωπος.

Σε παραδείγματα που δίνονται από τους ερευνητές, η ποιότητα και η αληθοφάνεια ποικίλλει. Μπορεί να μην λειτουργεί τέλεια, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο το ότι “δουλεύει” τόσο καλά. Να σημειωθεί ότι -προς το παρόν- λειτουργεί μόνο στο πρόσωπο και στο πάνω μέρος του σώματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις