Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Salesforce Ventures επενδύει 125 εκατ. δολάρια σε ευρωπαϊκές Startups

To εταιρικό επενδυτικό κεφάλαιο, Salesforce Ventures, ανακοίνωσε χθες ότι θα διαθέσει ένα ποσό 125 εκατ. δολαρίων για να συνεχίσει να στηρίζει ανερχόμενες cloud Startups στην Ευρώπη.

Η Salesforce Ventures αναφέρει ότι έχει ήδη υποστηρίξει πάνω από 50 Startups που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους, σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών GoCardless, Unbabel, Sigfox, Wefox και Onfido. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων έχει χρηματοδοτήσει έως σήμερα 300 διαφορετικές Startups.

Πέρυσι, περίπου 25 δισ. ευρώ επενδύθηκαν σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ένα σημαντικό μερίδιο από τα οποία πήγε σε εταιρείες SaaS, ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται σε “φάση ανάπτυξης”. Ο στόχος της Salesforce Ventures είναι να συνεχίσει να ψάχνει για τις πιο ελπιδοφόρες Startups λογισμικού, μεγάλες ή μικρές, με μια κεντρική επενδυτική ομάδα πέντε ατόμων που εργάζονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρώτη της επένδυση στην Ευρώπη, ύψους 100 εκατ. δολαρίων, το 2015, έχει πλέον επενδυθεί πλήρως, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Με τo νέο fund που ονομάζεται Europe Trailblazer Fund, η Salesforce Ventures ελπίζει να παραμείνει η πιο ενεργή εταιρεία VC σε αυτό το μέρος του κόσμου, καθώς σχεδιάζει να επενδύσει σε διάφορα στάδια ανάπτυξης για να παρέχει στις Startups όχι μόνο χρήματα αλλά και υποστήριξη και βοήθεια στην ανάπτυξη των προϊόντων τους, όσο αυτές αναπτύσσονται.

“Η Ευρώπη είναι σαφώς ο ηγέτης στην cloud τεχνολογία σήμερα και είμαστε ενθουσιασμένοι που εμβαθύνουμε τις επενδύσεις μας στην περιοχή”, δήλωσε ο John Somorjai, EVP of Corporate Development and Salesforce Ventures. “Η δέσμευσή μας στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αντικατοπτρίζει την πίστη στους τοπικούς επιχειρηματίες και την εστίασή μας στη δημιουργία του μεγαλύτερου οικοσυστήματος cloud Startups στον κόσμο προς όφελος των πελατών”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις