Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 7 δισ. δολάρια ανεβαίνει η αξία της Robinhood

Η Robinhood Markets, ιδιοκτήτρια εταιρεία της δωρεάν χρηματιστηριακής εφαρμογής για κινητά, Robinhood, «ανεβάζει» την αξία της σε 7 δισ. δολάρια.

Το CNBC, αναφέρει ότι η εταιρεία συγκέντρωσε τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης με την αξία της πλέον να κυμαίνεται μεταξύ 7 και 8 δισ. δολαρίων.

Ο γύρος, στον οποίο συμμετείχαν κυρίως υπάρχοντες επενδυτές, δεν έχει ακόμη κλείσει – πράγμα που σημαίνει ότι η Robinhood θα μπορούσε να συγκεντρώσει περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια. Στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησής της, η αξία της εταιρείας ανερχόταν σε 5,6 δισ. δολάρια, σημειώνει το CNBC.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι CEOs της Robinhood Baiju Bhatt και Vlad Tenev δήλωσαν ότι η είσοδος στο χρηματιστήριο είναι στα πλάνα τους, αλλά αυτή τη στιγμή η εταιρεία επιδιώκει να «αποδιοργανώσει» άλλους τομείς της οικονομίας.

Φέτος υπέβαλε αίτηση για την έκδοση εθνικής άδειας η οποία θα της δώσει τη δυνατότητα να προσφέρει και τραπεζικά προϊόντα. “Ο στόχος της Robinhood είναι να είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της μια πλήρη σειρά οικονομικών προϊόντων για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους“, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το CNBC σημειώνει, τέλος, ότι η Robinhood ανέθεσε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Wedbush Bank και της Merchants Bank of California, Scott Racusin, να διευθύνει τις τραπεζικές της προσπάθειες.

Η Robinhood απολαμβάνει γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης χάρη στο γεγονός ότι προσφέρει αγοραπωλησίες μετοχών χωρίς κόστη και προμήθειες. Το 2018 η βάση χρηστών της αυξήθηκε από 4 σε 6 εκατομμύρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις