Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Kaspersky Open Innovations: Κάλεσμα για τεχνολογικές Startups από όλον τον κόσμο

Η Kaspersky Lab “ξεκινά” το Πρόγραμμα Kaspersky Open Innovations, με στόχο να προωθήσει τη συνεργασία με καινοτόμες τεχνολογικές startups, να συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι Startups θα είναι σε θέση να επεκτείνουν σημαντικά την πιθανή πελατειακή τους βάση ενώ και η Kasperksy θα επωφεληθεί επίσης από τις συνεργασίες, συμπληρώνοντας το χαρτοφυλάκιό της με καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες για την παροχή ταχύτερων και καλύτερων λύσεων που ικανοποιούν τις ανάγκες του πελάτη για ψηφιακή ασφάλεια.

Προκειμένου να γίνουν μέλη του προγράμματος, οι υποψήφιοι καλούνται να συμμετάσχουν σε μια πρόκληση που έχει δημιουργήσει η Kaspersky Lab και η BIBA Venture Partners. Η πρόκληση αυτή έχει σχεδιαστεί για τις εταιρείες που εργάζονται επάνω σε προηγμένα έργα αιχμής στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας στους ακόλουθους τομείς: τις μεταφορές, το βιομηχανικό Internet of Things (IIoT), την καταπολέμηση της απάτης και το blockchain.

Οι Startups που συμμετέχουν στην πρόκληση θα πρέπει να δείξουν πώς τα προϊόντα ή οι τεχνολογίες τους επιλύουν συγκεκριμένες περιπτώσεις ψηφιακής ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής, οι ειδικοί θα αξιολογήσουν επίσης την ετοιμότητα ταχείας ανάπτυξης της επιχείρησής τους, το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με την Kaspersky Lab και τη βελτίωση του παγκόσμιου τοπίου ψηφιακής ασφάλειας.

Τα καλύτερα projects θα επιλεγούν για τεχνική ενσωμάτωση με τα προϊόντα της Kaspersky Lab και θα αποτελέσουν μέρος του χαρτοφυλακίου της εταιρείας που προωθείται σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι Startups θα λάβουν τεχνική και επιχειρηματική καθοδήγηση, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν πρόσβαση στους συνεργάτες της Kaspersky Lab (συμπεριλαμβανομένων των διανομέων και των μεταπωλητών), των πελατών και των προοπτικών μέσω των πωλήσεων και των προωθητικών δυνάμεων της εταιρείας. Θα μπορούν επίσης να συνεργαστούν με το R&D γραφείο της εταιρείας και να επεκταθούν παγκοσμίως σε κάθε περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσουμε πρωτοποριακές startups να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις να αναπτύξουν τα έργα τους και να κατακτήσουν την παγκόσμια αγορά. Ως διεθνής πωλητής στον κυβερνοχώρο, μας ενδιαφέρει η δημιουργία προηγμένων λύσεων που ικανοποιούν τις ανάγκες διαφόρων βιομηχανιών. Με την ενσωμάτωση των καλύτερων λύσεων στις τεχνολογίες μας, στοχεύουμε να συνδυάσουμε και να μεγιστοποιήσουμε τις αξίες για τις εταιρικές στρατηγικές ασφάλειας των υπαρχόντων,  αλλά και των δυνητικών πελατών μας. Η Kaspersky Lab επιθεωρεί, επικυρώνει, αναζωογονεί και ενισχύει τις πιο εξελιγμένες και ρηξικέλευθες τεχνολογίες για να υποστηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της», δήλωσε ο Vitaly Mzokov, Head of Verification στην Kaspersky Lab.

«Η ψηφιακή ασφάλεια αποτελεί κορυφαίο σημείο απειλής για τα περισσότερα στελέχη επιχειρήσεων. Οι κρίσιμες υποδομές, οι μεταφορές, η συνδεδεμένη βιομηχανία, καθώς και η αναδυόμενη οικονομία κρυπτονομισμάτων επηρεάζονται από τις ψηφιακές απειλές. Η Kaspersky Lab το γνωρίζει και βρίσκεται πολύ μπροστά στο να φέρει σε πέρας τις πιο ελπιδοφόρες λύσεις. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε συνεργάτες της στην εύρεση των καλύτερων νεοσύστατων επιχειρήσεων, την επικύρωση των προϊόντων τους και την οικοδόμηση συναρπαστικών λύσεων για παγκόσμιες απειλές», πρόσθεσε ο Alberto Ratti, Managing Partner της BIBA Venture Partners.

Η πρόκληση για τις Startups θα ολοκληρωθεί με μια Demo Day στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μιλάνο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επιλεγμένοι entrepreneurs θα παρουσιάσουν τα έργα τους, τα οποία θα εξεταστούν από κριτική επιτροπή ειδικών της Kaspersky Lab.

Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές για εδραιωμένες εταιρείες και τις Startups που έχουν ήδη νομική οντότητα, προϊόν ή πρωτότυπο, μαζί με αρκετές συμφωνίες και πιλότους. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Ιουλίου 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις