Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

European Data Incubator: Κάλεσμα σε Ευρωπαϊκές big data Startups και SmEs

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο European Data Incubator (EDI) αναζητά big data startups και SmEs, τις οποίες θα υποστηρίξει μέσω ενός fund 5 εκατ. ευρώ και θα “συνδέσει” με το δίκτυο εταιρειών του.

Μέχρι τις 19 Ιουνίου, εταιρείες από όλη την Ευρώπη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να καταφέρουν να φτάσουν στους 50 που θα συμμετέχουν στο οκτάμηνο πρόγραμμα και θα λάβουν χρηματοδότηση έως 100 χιλ. ευρώ χωρίς παραχώρηση εταιρικού μεριδίου.

Η διαδικασία

Στην πρώτη φάση, θα επιλεχθούν 50 εταιρείες που θα συμμετέχουν σε ένα διερευνητικό στάδιο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου και θα λάβουν 5 χιλ. ευρώ η καθεμία. Στο τέλος της φάσης, θα διεξαχθεί ένα datathon για την προετοιμασία των πρώτων “μακετών” των εφαρμογών.

Τον Νοέμβριο, μόνο 17 ομάδες θα παραμείνουν και θα λάβουν έως 80 χιλ. ευρώ για να αναπτύξουν τα ελάχιστα βιώσιμα προϊόντα τους. Στο τέλος αυτής της φάσης, οι ομάδες θα συμμετάσχουν σε pitch contest, μετά τον οποίο τα έργα με σημαντική αγοραστική δυναμική θα κληθούν να εισέλθουν στο τελευταίο στάδιο.

Η τελευταία φάση αφορά τις 7 καλύτερες επιχειρήσεις και είναι αφιερωμένη στην οικοδόμηση στέρεων εταιρικών σχέσεων και στην ανίχνευση πραγματικών επενδυτικών ευκαιριών για τις κορυφαίες εταιρείες του διαγωνισμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις