Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nestle και McDonald’s σχεδιάζουν να επεκτείνουν την κυκλοφορία φυτικών burgers και εκτός Γερμανίας

Η Nestle σκέφτεται να επεκτείνει την κυκλοφορία των φυτικών Incredible burgers και εκτός Γερμανίας, σε συνεργασία με τη McDonald’s και αναζητά και άλλους συνεργάτες, δήλωσε ο επικεφαλής της ελβετικής εταιρείας.

Η Nestle λάνσαρε τον Απρίλιο το φυτικό burger υπό την επωνυμία Garden Gourmet σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Τον ίδιο μήνα, η McDonald’s ξεκίνησε να πουλά τo προϊόν ως “Big Vegan TS” στα 1.500 εστιατόρια της στη Γερμανία.

Τα πρώτα αποτελέσματα των πωλήσεων στη Γερμανία ήταν υποσχόμενα, δήλωσε ο Marco Settembri, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική και οι δύο εταιρείες άρχισαν να συζητούν τα επόμενα βήματα.

“Και οι δύο, αν το κάνουμε, αν προχωρήσουμε, θέλουμε να το κάνουμε σωστά. Έχουμε δυνατότητα φυσικά, αλλά πραγματικά πρέπει να το σχεδιάσουμε και πρέπει να το κάνουμε καλά”, δήλωσε ο ίδιος σε συνέδριο της Deutsche Bank.

Η Nestle έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για να κυκλοφορήσει ένα φυτικό burger στις ΗΠΑ αργότερα φέτος, το οποίο θα ανταγωνιστεί τα προϊόντα της Beyond Meat και Impossible Foods.

Σε συνέντευξη στο Reuters την περασμένη εβδομάδα, οι επικεφαλής Nestle’s Sweet Earth, Kelly και Brian Swette, δήλωσαν ότι το Awesome Burger θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Αρνήθηκαν ωστόσο να σχολιάσουν πιθανή συνεργασία με τη McDonald’s.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις