Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Envolve Awards Greece 2019: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής!

Έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση διαγωνισμών, το Envolve Entrepreneurship ανακοίνωσε την έναρξη του Envolve Award Greece 2019, προσκαλώντας ομάδες και Startups να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Κάθε νικητής του Envolve Award Greece (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας) που θα επιλεγεί από την Κριτική Επιτροπή, θα λάβει ευρεία υποστήριξη, η οποία περιλαμβάνει χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης, που διατίθενται μέσω του διευρυμένου δικτύου Υποστηρικτών του Envolve.

Επιπλέον, το #GetEnvolved Award θα διενεργηθεί και πάλι ως επιπλέον, ξεχωριστό χρηματικό βραβείο, κατά το οποίο ο κόσμος ψηφίζει για τον αγαπημένο του φιναλίστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Envolve.
Φέτος, το Envolve αυξάνει το συνολικό χρηματικό έπαθλο και προσθέτει έναν ακόμη νικητή στο #GetEnvolved Award. Οι τρεις νικητές θα λάβουν €3.000, €2.000 και €1.000 αντιστοίχως, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του κυρίως διαγωνισμού, Envolve Award Greece.

Επίσης, το Envolve ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να επενδύει μέρος της διαθέσιμης χρηματοδότησης σε προηγούμενους νικητές του Envolve Award Greece, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τον αντίκτυπό του, υποστηρίζοντας ακόμη περισσότερες καινοτόμες ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα των αιτήσεων, θα παραμείνει ανοιχτή έως την 1 Οκτωβρίου 2019. Κάθε νεοφυής ή αρχικού σταδίου επιχείρηση στην Ελλάδα, μπορεί να υποβάλει αίτηση στο envolveglobal.org/el/envolve-awards.

Σχολιάζοντας την έναρξη του διαγωνισμού Envolve Award Greece 2019, o Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε:
«Ξεκινώντας το φετινό διαγωνισμό, ελπίζουμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερες καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις με όραμα. Ανυπομονούμε να αξιολογήσουμε τις αιτήσεις του Envolve Award Greece 2019 και ενθαρρύνουμε όλες τις ελληνικές αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο επιχειρηματικό “οικοσύστημα” που έχει δημιουργήσει το Envolve

Ο οργανισμός ιδρύθηκε από το τμήμα κοινωνικής ευθύνης του παγκοσμίου ομίλου επιχειρήσεων, Libra Group, ο οποίος έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση ύψους €10 εκατομμυρίων προς το πρόγραμμα βράβευσης. Από την ίδρυσή του, το Envolve στην Ελλάδα έχει λάβει περισσότερες από 5.500 αιτήσεις και έχει βραβεύσει 27 νικήτριες εταιρείες. Οι εταιρείες αυτές είναι ενεργές σε 17 επιχειρηματικούς κλάδους, έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας, έχουν προσελκύσει επενδύσεις €40 εκατομμυρίων, ενώ η συνολική αποτίμησή τους υπερβαίνει τα €140 εκατομμύρια.

Η ίδρυση του Envolve Entrepreneurship σηματοδότησε μία εξέλιξη που εκτείνεται πέρα από τα προγράμματα βράβευσης, και στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας πηγής υποστήριξης για όλους τους επιχειρηματίες. Μέσω των νέων πυλώνων στήριξής του, αυτών της Εκπαίδευσης και των Πόρων, το Envolve προσβλέπει στην παροχή μιας πιο ολοκληρωμένης υποστήριξης σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως κλάδου, σταδίου υλοποίησης της επιχειρηματικής ιδέας ή της εμπειρίας τους.
Στον πυλώνα της Εκπαίδευσης, το Envolve πρόσφατα προσέθεσε τα «Good Reads» και «Word of the Week» . Τα «Good Reads» είναι μια συλλογή άρθρων σχετικών με την επιχειρηματικότητα που στοχεύουν να ενημερώσουν και να εμπνεύσουν υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες, ενώ με τη «Λέξη της Εβδομάδας» ο οργανισμός αποσκοπεί στη δημιουργία ενός χρήσιμου λεξικού επιχειρηματικών όρων.
Ο πυλώνας των Πόρων, εκτός από την Εφαρμογή Δημιουργίας Επιχειρηματικού Σχεδίου, περιλαμβάνει επίσης δωρεάν επιχειρηματικά εργαλεία που λειτουργούν σαν πρότυπα απαραίτητων επιχειρηματικών εγγράφων και αρχείων.

Στοχεύοντας στην εδραίωσή του στο επιχειρηματικό οικοσύστημα, το Envolve επίσης επεκτείνει το Δίκτυο Μεντόρων του, προσθέτοντας συνεχώς νέους μέντορες για τους νικητές του.
Οι νέοι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν την Coaching2Perform, την Prisma Consulting, τη Veltio και την 1BusinessWorld, οι οποίες παρέχουν καθοδήγηση, καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής σε νικητές του Envolve Award Greece.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, σχολίασε:
«Μέσα από το επταετές ταξίδι της, η ομάδα μας έχει βιώσει την πρωτοφανή αλλαγή του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών εταιρειών, η οποία έχει οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ζήτημα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Συνεισφέρουμε υπερήφανα σε αυτό το οικοσύστημα μέσω του προγράμματος βράβευσης του οργανισμού μας, το οποίο προσφέρει πολύ σημαντική υποστήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Θέλοντας να διευρύνουμε τον αντίκτυπό μας, έχουμε επεκτείνει την υποστήριξη σε περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, διαθέτοντας νέο εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον πόρους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις