Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση στην Ebury και την Form 3 για να δημιουργήσουν την πρώτη πλατφόρμα διεθνών συναλλαγών με τεχνολογία API

Η Ebury, ανερχόμενη Ευρωπαϊκή FinTech εταιρεία στον κλάδο των διεθνών συναλλαγών, εξασφάλισε από κοινού με την Form 3, πάροχο τεχνολογίας cloud για πληρωμές σε Τράπεζες και εποπτευόμενες FinTech, χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. λιρών, από το Ταμείο Δεξιότητας και Καινοτομίας.

Την ανακοίνωση έκανε η διοίκηση του Banking Competition Remedies (BCR), φορέα που συστάθηκε για την εφαρμογή του Πακέτου Εναλλακτικών Μέτρων Αποκατάστασης που συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η χρηματοδότηση προορίζεται για τη δημιουργία της πρώτης πλατφόρμας διεθνών συναλλαγών με την τεχνολογία API για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και θα διατίθεται μέσω χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων.

Το project που χρηματοδοτείται είναι ένα από τα πέντε που αποφάσισε να ενισχύσει το BCR , επιλέγοντας ανάμεσα από 60 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί. Η πλατφόρμα θα διευκολύνει ένα ευρύ φάσμα υφισταμένων και νέων παρόχων χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων να προσφέρουν στον κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπηρεσίες που παραδοσιακά μόνον οι τραπεζικοί οργανισμοί πρόσφεραν στους εταιρικούς τους πελάτες. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν να επωφελούνται από καλύτερες υπηρεσίες σε χαμηλότερο κόστος από μια σειρά χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, σε πλήρη συνεργασία με την τράπεζα με την οποία συναλλάσσονται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις