Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon Air επεκτείνεται στην Αλάσκα με το “βλέμμα” στην Ασία

Η Amazon Air, η υπηρεσία αεροπορικών μεταφορών της Amazon επεκτείνεται στην πόλη Άνκορατζ, της Αλάσκα. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρνουμε στα Prime μέλη μας στην Αλάσκα τα πακέτα τους γρηγορότερα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Business Insider. «Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στο να καλύψουμε με το δίκτυό μας τις ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Amazon δεν στοχεύει απαραίτητα να εξυπηρετήσει τους 737 χιλ. κατοίκους της Αλάσκα, όπως ισχυρίζεται. Η επέκτασή της εξυπηρετεί πιο πολύ τη δυνατότητα να μεταφέρει αγαθά προς και από την Ασία. Το Anchorage International είναι η κλασική «στάση» των αεροπορικών μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ Ασίας και Βόρειας Αμερικής. Ενδεικτικά, από τις εμπορικές πτήσεις που διέρχονται μεταξύ Ασίας και Βόρειας Αμερικής, το 79% αυτών σταματούν στο Άνκορατζ.

Για τον λόγο αυτό, τόσο η UPS όσο και η FedEx έχουν βάσεις στο Άνκορατζ. Ανοίγοντας την βάση της στη συγκεκριμένη περιοχή, η Amazon «δείχνει» την πρόθεσή της να τις ανταγωνιστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Amazon είναι η μόνη από τις παραπάνω που χρησιμοποιεί και θα συνεχίσει και στη νέα βάση να χρησιμοποιεί τον δικό της στόλο αεροπλάνων. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα προσθέσει 15 νέα αεροπλάνα στο δίκτυο της, το οποίο το 2021 θα φτάσει συνολικά τα 70 αεροσκάφη.

Η UPS και η FedEx δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τη νέα κίνηση της Amazon.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις