Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ΗΠΑ ζητούν από το Facebook να αναστείλει την κυκλοφορία του Libra

H Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ ζήτησε από το Facebook να αναστείλει την ανάπτυξη του κρυπτονομίσματος του, του Libra, σύμφωνα με το Business Insider.

Συγκεκριμένα, οι Maxine Waters, Carolyn Maloney, Lacy Clay, Al Green, and Stephen Lynch με επιστολή τους προς το Facebook, ζήτησαν να σταματήσουν οι διαδικασίες “παραγωγής” του κρυπτονομίσματος έως ότου οι ρυθμιστικές αρχές και το Κογκρέσο διερευνήσουν τους κινδύνους που μπορεί να “εγκυμονεί” το project. Στους κινδύνους συγκαταλέγεται το hacking, η απώλεια δεδομένων αλλά και η διατάραξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια πληθώρα αντιδράσεων που “έφερε” η είδηση για τον ερχομό του Libra. Από την πρώτη στιγμή, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί τραπεζίτες αλλά και ρυθμιστικές αρχές ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το project και “προειδοποίησαν” για αυστηρό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι «αποκλείεται» να γίνει το Libra ένα κανονικό νόμισμα, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ και η ομάδα των G7 -που περιλαμβάνει τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ- προανήγγειλε την σύσταση ενός φόρουμ το οποίο θα αποτιμήσει τους κινδύνους ψηφιακών νομισμάτων, όπως του Libra, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παράλληλα, ο Μάρκους Φέρμπερ, Γερμανός ευρωβουλευτής προειδοποίησε ότι το Facebook θα μπορούσε να γίνει «σκιώδης τράπεζα» λόγω των σχεδίων για τα ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με το Bloomberg. Από την άλλη πλευρά, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ εμφανίστηκε περισσότερο θετικός απέναντι στο σχέδιο αυτό, λέγοντας ότι παραμένει ανοικτόμυαλος, προσθέτοντας βέβαια ότι το Libra θα βρεθεί αντιμέτωπο με τις ρυθμιστικές αρχές.

Όσον αφορά την Αμερική, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα θέσει αυστηρούς όρους στο Libra, σχετικά με την προστασία των καταναλωτών και τους κανόνες λειτουργίας του.

«Το Libra είναι κάτι το καινούριο. Το κοιτάμε πολύ προσεκτικά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell. «Λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή δυναμική του, πιστεύω ότι οι προσδοκίες μας – από την άποψη της προστασίας των καταναλωτών, από κανονιστικής απόψεως – θα είναι πολύ, πολύ υψηλές», συμπλήρωσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις