Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bolt σήκωσε 68 εκατ. δολάρια για να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία του checkout

Η Bolt είναι μια startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία επιδιώκει να διευκολύνει το checkout στα ηλεκτρονικά καταστήματα, για να μειώσει τον αριθμό των “γεμάτων καλαθιών” που μένουν τελικά απούλητα.

H startup, σήκωσε την Τρίτη 68 εκατ. δολάρια σε έναν δεύτερο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τις Activant Capital και Tribe Capital, και συμμετοχή των Allbirds, REVOLVE, Jet.com, και Bombas. Από την ίδρυσή της το 2014, η εταιρεία έχει σηκώσει συνολικά 90 εκατ. δολάρια.

Η Bolt θα χρησιμοποιήσει την χρηματοδότηση για να “οικοδομήσει” μια καλύτερη εμπειρία για τον πελάτη, από την στιγμή που θα μπει στο site μέχρι την στιγμή της τελικής αγοράς. Τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία έχει φτάσει τους 120 υπαλλήλους (από 20 που απασχολούσε πριν) και έχει δει τα έσοδά της να δεκαπλασιάζονται. Συνεργάζεται πλέον με τις Shopify, Magento, WooCommerce, και σύντομα με την PayPal.

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η Bolt δεν είναι μια εταιρεία πληρωμών ή ένα καλάθι αγορών. Αντιθέτως, λειτουργεί ως ενδιάμεσος αυτών για να βεβαιωθεί ότι λειτουργούν σωστά. Συνδέεται, ουσιαστικά, με κάθε marketplace και χρησιμοποιεί τα δεδομένα που λαμβάνει για να το βελτιστοποιήσει και να διασφαλίσει ότι “κανένας πελάτης δεν θα εγκαταλείψει το site την ώρα του checkout”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις