Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sonder: Η “ανταγωνίστρια” της Airbnb έγινε unicorn

Η Sonder, μια Startup ενοικίασης διαμερισμάτων, ανέβασε την αξία της σε πάνω από 1 δις. δολάρια μετά από έναν τελευταίο γύρο χρηματοδότησης ύψους 225 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το TechCrunch.

Επικεφαλής του γύρου ήταν οι Valor Equity, Westcap και Nicolas Pritzker, ενώ συμμετείχαν οι Fidelity, Atreides Capital, ARod Corp, Spark Capital, Inovia Capital και Greenoaks Capital.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2012 και έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο, νοικιάζει πολυτελή διαμερίσματα και επιτρέπει στους «επισκέπτες» να μείνουν σε αυτά από δύο μέρες μέχρι δύο χρόνια. Η ίδια ισχυρίζεται ότι επεκτείνεται ταχύτατα και έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των μισθωμένων μονάδων της το τελευταίο έτος. Διαθέτει 8,5 χιλ. χώρους σε 20 πόλεις σε όλον τον κόσμο, ενώ έχει σχέδια για περισσότερα.

Παράλληλα, η Startup αναμένει τα έσοδα της στο τέλος του χρόνου να φτάσουν τα 400 εκατ. δολάρια. «Το μέλλον της φιλοξενίας θα είναι δυναμικό και θα απαιτεί ευελιξία», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Francis Davidson.

Η χρηματοδότηση της Sonder και η αλλαγή του status της σε unicorn, έρχεται την ώρα που η ανταγωνίστρια Airbnb ετοιμάζεται να βγει στο χρηματιστήριο και οι επενδυτές αναζητούν ανερχόμενες εταιρείες στον χώρο. Ενδεικτικά, η ινδική startup “φιλοξενίας” Oyo σήκωσε πρόσφατα χρηματοδότηση με τη συμμετοχή της ίδιας της Airbnb. Παράλληλα, η εταιρεία ξενοδοχειακών κρατήσεων Life House σήκωσε 40 εκατ. δολάρια και η Mint House 15 εκατ. δολάρια “για να προσφέρει μια καλύτερη ξενοδοχειακή εμπειρία”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις