Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Blugento: Χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ για τη Ρουμάνικη Startup

Η Blugento, μια Ρουμάνικη PaaS startup η οποία ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, σήκωσε χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ από τον πολωνικό όμιλο R22 για να ενισχύσει τη διεθνή της επέκταση, να επενδύσει σε νέα προϊόντα ηλεκτρονικού εμπορίου και να αναπτύξει τις υπηρεσίες υποστήριξης των επιχειρήσεων που διαθέτει για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που επιθυμούν να προσθέσουν μια ροή εσόδων μέσω διαδικτύου.

Η πλατφόρμα της Blugento, που ιδρύθηκε το 2016, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να δημιουργούν ηλεκτρονικά καταστήματα και να αυτοματοποιούν τις ηλεκτρονικές επιχειρηματικές τους διαδικασίες.

«Τα σχέδια επέκτασής μας στοχεύουν τόσο σε νέες αγορές όσο και σε νέα προϊόντα», δήλωσε ο Jakub Dwernicki, Διευθύνων Σύμβουλος της R22. «Έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και εργαλείων που επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις ηλεκτρονικές τους επιχειρήσεις και να τους υποστηρίξουν στην αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών. Το Blugento είναι ένα μοναδικό εργαλείο που επιτρέπει τη γρήγορη και οικονομικά αποδοτική δημιουργία επαγγελματικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Η εταιρεία έχει αποδείξει την αξία της στη ρουμανική αγορά και είναι έτοιμη για διεθνή επέκταση».

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει την αναβάθμιση των λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου της με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες όπως οι Magento 2, Progressive Web APP, Serverless και Kubernetes. Η Blugento σχεδιάζει επίσης να επεκταθεί σε δύο νέες αγορές, τη Γαλλία και την Πολωνία, ενώ στα πλάνα της είναι να επεκτείνει την ομάδα της και να φτάσει τους 35 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους.

«Η συνεργασία με τον Όμιλο R22 θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους αναπτυξιακούς μας στόχους, να δημιουργήσουμε την καλύτερη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και να επεκταθούμε σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Sandu Băbăşan, Διευθύνων Σύμβουλος της Blugento.

Η Startup είχε σηκώσει έναν γύρο χρηματοδότησης 120 χιλ. ευρώ το 2017. Με την τελευταία χρηματοδότηση η αξία της υπολογίζεται στα 3,8 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις