Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανοίκιαστα 50 χιλ. καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης (FOI), το 15,9% όλων των καταστημάτων λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τώρα ανοίκιαστο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Duff & Phelps, συνολικά 50.578 καταστήματα λιανικής παραμένουν αυτή την στιγμή ανοίκιαστα. Ο αριθμός που αντιστοιχεί στο 15,9% όλων των καταστημάτων, δεδομένου ότι το 2018 λειτουργούσαν 319 χιλ. επιχειρήσεις λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα στοιχεία της Duff & Phelps είναι στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά της Springboard, σύμφωνα με την οποία τα ποσοστά ανοίκιαστων καταστημάτων είναι περίπου στο 10%. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν μια ανησυχητική τάση με το λιανικό εμπόριο να “πέφτει” συνεχώς.

Το λιανικό εμπόριο είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την οικονομική του απόδοση το 2017 να ανέρχεται σε 92,8 δισ. λίρες και συνολικά, 2,8 εκατ. υπαλλήλους να απασχολούνται σε τέτοιες επιχειρήσεις. Ωστόσο, το  2018 μετατράπηκε σε “έτος κρίσης” για τον τομέα. Τις πρώτες 100 ημέρες του 2018, περίπου 18 μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου κατέρρευσαν, επηρεάζοντας περισσότερες θέσεις εργασίας από ό, τι σε ολόκληρο το προηγούμενο έτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις